Как се грижи за кожата си Рийз Уидърспун

  • Сподели:
Как се грижи за кожата си Рийз Уидърспун

Актрисата разкрива актуалните си грижи за кожата и съветите, които предава на дъщеря си.
Само преди няколко години търсенето на по-опростен списък със съставки на даден продукт обикновено завършваше с жертване на ефикасността и резултатите, които променят кожата. Но сега сме в изцяло нова ера, в която не е достатъчно един продукт да бъде да чист, но трябва и да действа.

Biossance води революцията на "чистата наука" със своя характерен растителен сквалан и точно затова обичаната актриса Рийз Уидърспун подписа договор за глобален посланик на марката.

Как се промени кожата ви през последните няколко години?

- Структурата на кожата ми се промени и сега тя е малко по-суха. Определено се боря с кафявите петна, мисля, че от бременността, и затова търся продукти, които са наистина ефективни за третиране на тъмни петна. Особено през лятото потъмняват повече, тъй като се появяват с топлината. Хидратирам се, уверявайки се, че текстурата е много гладка, това е наистина важно за основата под грима, защото камерите сега са супер HD и няма къде да скриеш недостатъците си.

Какво е допринесло за страхотния вид на кожата ви - продукт, начин на живот или и двете?

- Мисля, че всичко е свързано - достатъчно сън и добро хранене. През по-голямата част от седмицата се храня здравословно, а веднъж седмично си позволявам "cheat day", в който ям колкото си искам торта и пица. Правя упражненията и пия на много вода. Опитвам се да не прекалявам с кафето, но понякога се случва да пия и повече от веднъж на ден. Що се отнася до грижата за кожата, просто се уверявам, че почиствам и мия лицето си два пъти дневно, особено в дните с тежък грим, и се хидратирам, добавяйки всички серуми, защото те наистина имат голямо значение. Използвам продукти против стареене с витамин С и хиалуронова киселина.

Споменахте по-рано, че сега имате наистина строги сутрешни и нощни ритуали за грижа за кожата.

- Дааа, цял процес, цели 13 минути сутрин и вечер. (Смее се)

Кой е съветът за грижа за кожата, който предавате на дъщеря си?

- Още от малко момиче Ава е много запалена на тема красотата. Гледа видеоклипове в YouTube и може сама да се гримира, при това красиво. Отстрани е забавно да я гледаш как го прави. Тя ме учи на много неща и определено получавам безценни съвети от нея. Ава обаче има различен тип кожа от моята и съответно е почитател на съвсем различни продукти.

Вярвам, че е важно да не си лягаш с грим, да овлажняваш кожата си и да се предпазваш от слънцето! Наистина се натрупва - това, което правиш с кожата си на 18 години, се вижда на лицето ти, когато станеш на 40.

През годините сте изиграли много емблематични героини. Коя от тях има най-близката до Вашата грижа за кожата?

- Вероятно Ел Уудс. Или Маделин Марта Макензи от "Големите малки лъжи". Тя инвестира много в грижата за кожата, а също така и по отношение опазването на околната среда.

Как релаксирате след дълъг ден? Четете ли преди лягане?

- В момента, в който се прибера вкъщи, си обличам домашните дрехи. Свалям сутиена и обличам потника. Обикновено чета от 30 минути до един час всяка вечер, което ми действа супер отпускащо. Слушам релаксираща музика, която наистина създава настроение за лягане. Или скролвам в социалните мрежи, или чета книга, като смятам, че четенето на книга е много по-полезно за психическото ми здраве. За мен четенето е като техника за релаксация. То ме пренася на друго място. Мисля си за героите от книгата и се потапям в техния свят. На фона на това, всичко останало сякаш избледнява.