Кейт Уинслет: Четиридесетте години са най-сексапилното и най-мощното десетилетие

  • Сподели:
Кейт Уинслет: Четиридесетте години са най-сексапилното и най-мощното десетилетие

Дълго време жените са вярвали в убеждението, че на всяка цена трябва да се избягва темата за остаряването - независимо дали това е резултат от непрестанното фокусиране на маркетинга върху "изкореняването" на бръчките, или от доскорошното мълчание по темата за перименопаузата.

Подсъзнателните послания не винаги са били такива. Затова е освежаващо да чуем Кейт Уинслет, една от най-големите холивудски звезди, да разказва за собствения си опит с остаряването. 

"Мисля, че жените навлизат в четиридесетте си години със сигурност и увереност", каза тя в интервю за предаването "Часът на жената" на Би Би Си. ''Ставаме по-женствени, по-силни, по-секси... израстваме повече в себе си. Имаме възможности да изказваме мнението си и да не се страхуваме от това какво мислят хората за нас. Да не се интересуваме толкова много от това как изглеждаме. Този специфичен етап от живота, е невероятен.''

Това не е първият път, в който Уинслет се застъпва за плюсовете на остаряването. През миналата година тя засне кампания на L'Oréal "Уроци по себестойност", в която премахна целия си грим, подчертавайки, че щастието не е свързано с това как изглеждаш - дори и социалните медии да предполагат това.

Миналата година тя също така говори пред Vogue за остаряването в Холивуд. "Искам да кажа на всяка жена, която се опитва да подражава на холивудската визия: това е мит. За мен тайната на остаряването на всякаква възраст, в Холивуд или не, е всъщност да приемеш това, което си, и да приемеш, че не можеш да се бориш с промяната."

Красотата, напомни ни тя, идва отвътре. 47-годишната Кейт също върви по този път. Кой би могъл да забрави възхитително свободното от суета (и признато от критиката) изпълнение на носителката на "Оскар" в ролята на Мер Шийн в "Мер от Ийстаун"? Уинслет сякаш се забавляваше, приемайки порасналите корени на героинята си, овехтелия гардероб и бръчките ѝ - а в процеса на работа се превърна във вероятна икона на стила. 

В края на краищата стареенето е красиво нещо - особено, когато се вземат предвид алтернативите. "Да вървим, момичета, и да бъдем в стихията си", казва тя. "Защо не? Животът е прекалено кратък."