Кейт Уинслет дари 17 000 паунда на дете с увреждания

  • Сподели:
Кейт Уинслет дари 17 000 паунда на дете с увреждания

Носителката на "Оскар", актрисата Кейт Уинслет дари 17 000 паунда (20 000 долара) на майка, която е изправена пред огромни сметки за ток, за да работи животоподдържащото оборудване на дъщеря ѝ, която има увреждания.

12-годишната дъщеря на Каролин Хънтър Фрея е с детска церебрална парализа, както и с други тежки здравословни проблеми и увреждания. Тя разчита на машина, чрез която да получава кислород за хронични проблеми с дишането и се нуждае от 24-часови домашни грижи.

По-рано този месец майката на четири деца от Клекмананшър, Шотландия, стартира кампания в GoFundMe, за да помогне за събирането на 20 000 паунда (24 000 долара) за текущите разходи на оборудването, което поддържа живота на дъщеря ѝ.

Тя каза пред BBC Шотландия, че в момента работата на оборудването и отоплението на дома струват на семейството ѝ 6500 паунда (7600 долара) годишно и през последните месеци вече са били принудени да намалят разходите си. За да се запазят разходите възможно най-ниски, стаята на Фрея е единствената, която се отоплява, за да се осигури комфорт на нея и на здравните работници.

Дни след началото на кампанията в сметката за набиране на средства е постъпило дарение от 17 000 паунда с надпис "Кейт Уинслет и семейство".

Хънтър заяви, че е била шокирана от щедростта на актрисата, която също се е свързала с нея, за да пожелае на семейството всичко добро.

Уинслет е патрон на благотворителната организация "Go Beyond", която осигурява безплатни почивки за деца в неравностойно положение в Обединеното кралство.

"Когато чух за парите, просто се разплаках - мислех, че това не е реално. Все още не мога да повярвам?"