Професионални съвети за перфектен грим 

  • Сподели:
Професионални съвети за перфектен грим 

Преди да започнете да нанасяте грим на лицето си, много важно е да подберете такива козметични продукти, които да са в тон с лицето ви и най-вече да подхранват кожата ви. Основата на грима ви трябва задължително да отговаря на цвета на кожата ви, в противен случай съществува огромна опасност да изглеждате така, сякаш сте си поставили някаква маска. Когато избирате подходящ продукт можете да го тествате, още в магазина, като най-доброто място, на което можете да изпробвате фон дьо тена и пудрата, е в долната част на бузата, а не върху ръцете ви. Така ще можете да изберете цвета, който най-много се доближава до кожата ви. Понякога неправилно нанесената основа създава усещане за жълтеникавост, кафяви петна или прекалено розови участъци, които нямат нищо общо с реалния тен на кожата ни, затова нашият съвет преди да купувате, е да тествате козметичните продукти, които смятате да нанесете върху своята кожа.

Основа и скриване на петната под очите
За основа нанесете първо хидратиращ крем за лице, след което подходящ фон дьо тен или пудра, които са в същия нюанс, като цветът на кожата ви. За да скриете тъмните петна под очите използвайте коректор, който е един тон по-светъл от цвета на кожата ви. Когато го нанасяте използвайте кръгови движения, за да можете да скриете всички недостатъци по кожата. Винаги започвайте от най-вътрешната точка на окото, след което преминете към външната част отново с кръгови движения. 

Сенки за очи и очна линия
Колкото по-неутрални са сенките за очи, толкова по-отворен ще бъде погледът ви като ще създаде визуалното усещане за големи естествено красиви очи. Най-модерните тенденции в момента се спират на цветовете – пепел от рози, цвят горчица и светло кафяво. Едно важно правило е, когато нанасяте сенки за очи винаги поменете, че те трябва да бъдат върху долната част на клепача и никога не поставяйте тъмен цвят до самите вежди. Върху долния клепач нанесете по-тъмния цвят, който сте избрали, след което по средата на клепача добавете нюанс, който е поне два тона по-светъл за да може да се слее с цвета на кожата ви и да изглежда възможно най-естествено и красиво. Можете да се спрете и само на очна линия, която да очертава и разширява визуално големината на очите ви без да поставяте в допълнение сенки. В момента на мода е леко удължената в края нанесена очна линия, която започва от вътрешния край на окото, след което постепенно се удебелява към външния участък, като създава един траен и перфектен завършек на окото. 

Спирала за очи
Тук изборът е една идея по-лесен, разбира се ако сме наясно с това какъв поглед искаме да създадем с по-дълги или пък по-гъсти мигли. Спиралата за удължаване създава визуално излъчване за по-красиви и естествени мигли, а тази за гъстота попълва несъвършенствата между нашите естествени мигли. Един хитър трик, който можете да използвате за да не се сплъстяват миглите ви при поставянето на спирала е, винаги да почиствате със салфетка върхът на спиралата преди да я нанесете върху миглите си. 

Избор на подходящо червило
Гримьорите са на мнение, че най-добрият начин за избор на червило е, според цвета на кожата ни. Ако имаме бледо розова кожа, трябва да избираме по-светли нюанси, като светло розово, телесен или бежов цвят, тонове, които няма да бъдат визуално натрапчиви, ако пък кожата ни е по-мургава можем да се спрем на по-ярките и тъмни оттенъци, като винено червено, маслинено и тъмно кафяво. 

Красиви и плътни вежди
На пазара вече има огромен избор от продукти за оформяне на перфектните вежди, като пудри, помади, спирали и моливи. Независимо обаче на кой от тези продукти ще се спрем, е важно да отбележим, че и тук, както и при фон дьо тена, трябва да изберем цвят, който е близък до този на нашите естествени вежди. 

Очертани скули
Определено ружът вече не е на мода, а повечето специалисти в областта ни съветват, че ако искаме да удължим визуално лицето си, можем да създадем този образ единствено с помощта на подходящата пудра или перли, които да бъдат един или най-много два тона по-тъмни от основата, която сме насели върху лицето си.