Цялостният подход на Миранда Кер към красотата е вдъхновяващ

  • Сподели:
Цялостният подход на Миранда Кер към красотата е вдъхновяващ

Миранда Кер е майка на три деца, супермодел ветеран, основател и главен изпълнителен директор на Kora Organics, като същевременно е икона на красотата и вдъхновение за много хора. Всичко това изглежда естествено за звездата, която без притеснение приема това, което е, като същевременно насърчава другите да празнуват своята уникалност.

В свят, в който благосъстоянието все повече се превръща в стока, а звездните марки за красота стартират всяка седмица, личната и професионалната автентичност на Кер я отличава. Сега философията за красота на Кер е включена в училищната програма в родната ѝ Австралия (чрез издадените ѝ книги за младежи), а нейната марка за съзнателна красота - една от малкото, които са сертифицирани като органични и неутрални по отношение на климата - използва нейния холистичен подход за глобална клиентска база.

В дните след 40-ия ѝ рожден ден Harper's Bazaar разговаря с Кер за нейния оптимистичен мироглед и за процедурите за красота и уелнес, които го подкрепят.

За това, че остаряването е привилегия...
"Току-що навърших 40 години и се чувствам страхотно. Възрастта е привилегия и трябва да се опитаме да променим външното мнение в света за остаряването. Има мания по младостта, но е важно наистина да приемем остаряването.

Баба ми, която според мен беше една от най-красивите жени, имаше онзи блясък в очите, който озаряваше стаята, когато влезеше. Не забелязвахте бръчките ѝ заради енергията, която имаше. Красотата е много повече от това, което се крие в кожата, и когато се чувстваш добре в душата и духа си, това наистина проличава най-много.''

За избягването на сравненията и приемането на това, което си...
"Когато бях малка, майка ми имаше една възглавничка с надпис "Shine your light" (излъчвай своята светлина), а моята мантра за красота е, че сърцето ти се излъчва чрез очите и усмивката ти. За мен това е истинската красота. Всички ние имаме какво да предложим. И всички сме уникални. И това е нещо, което наистина се опитвам да приемам и да насърчавам и другите да приемат.

Написах книгите "Съхрани себе си" и "Овласти себе си" за млади жени, които са включени в учебната програма на австралийското училище. Това, което се опитах да кажа, е, че всяка жена е красива по свой собствен начин, точно както всяко цвете е красиво: не можеш да сравняваш роза със слънчоглед или маргаритка, защото всяка от тях има своята уникална красота. Една роза може да си повтаря колкото си иска: "Искам да бъда слънчоглед", но в крайна сметка, приемайки себе си като роза, тя наистина ще засияе по-ярко. Това е философията ми за красотата: не се опитвайте да бъдете нещо друго - просто прегърнете това, което сте, и му позволете да заблести."

За нейната характерна красота...
"Предполагам, че моята запазена марка е свежо лице и сияйна кожа с малко руж. Обсебена съм от ружа. Създадох един такъв с RMS Beauty, който нарекохме Heart. Харесвам и един от Tower 28. Винаги слагам руж върху очите си; харесва ми бузите, клепачите и устните да са в един тон. Бързо и лесно е, а това е нужно, когато си заета майка!

Използвам и балсама за устни с хиалуронова киселина на Kosasport Lipfuel в нюанс Pulse. А понякога обичам да си слагам червено червило - то е като цветна терапия, ако се чувстваш уморена. Много харесвам червилото RMS Beauty Wild with Desire в нюанс RMS Red.

За косата си обичам да имам малко къдрици. Но често просто я прибирам в гладък кок. Харесвам естествения си цвят и просто добавям малки късчета русо, за да подчертая лицето.''

За съня и ранното стартиране...
"Опитвам се да си лягам рано. Ако мога да спя осем часа, това е мечта, но в добър ден варира между седем и осем. Нося пръстена Oura Ring, защото той помага за проследяване на съня, сърдечния ритъм и всичко останало. Наистина ми харесва.
Всяка сутрин се събуждам в 5 ч. заедно със съпруга ми - той е ранобудник. Използвам времето сутрин, за да се погрижа за себе си преди децата да се събудят."

За сутрешната медитация и практиката на благодарност...
"Първо се опитвам да направя малко медитация и йога, в зависимост от това как се чувствам. Медитирам от 18-годишна възраст. Научила съм Трансцендентална медитация и Крия йога медитация, но понякога просто се налага да си пусна някое приложение. Използвам Insight Timer, което има различни медитации с водач - от пет- или десетминутни медитации до по-дълбоки, които ми помагат, ако не мога да заспя.

Благодарността поставя всичко в перспектива. Начинът, по който говорим със себе си, е наистина важен и да сме наясно, че трябва да се вдигнем, ако сме самокритични, и да се опитаме да погледнем на нещата по положителен начин. За мен е много важно да се събуждам сутрин и да мисля за поне три неща, за които съм благодарна. Простички неща като: "Благодарна съм, че имаме прясна течаща вода".

За упражненията на 40 години...
"Напоследък започнах да тренирам с тежести, което много ми харесва. Казват, че с напредването на възрастта тренировките с тежести са важни. През целия си живот съм била йога и пилатес момиче, така че е хубаво да балансирам малко повече с тежести, а също и малко да тичам.

След тренировка много обичам да вземам студен душ. Дори само да пусна студената вода накрая, наистина ми действа ободряващо. Освен това всяка сутрин пия сок от целина, почти един литър. Той ме хидратира с електролити, полезен е за функцията на бъбреците и за храносмилането - помага ми да имам движение сутрин. Трябва да изпия сока от целина, преди да стигна до кафето си.''

Грижата за кожата започва още под душа...

"Друг инструмент, който използвам много, е ароматерапията. Обичам сутрешната почистваща пяна Turmeric Glow, в която има мента, а също и Palo Santo, която прочиства енергията. Наистина очаквам с нетърпение рутинната си процедура, защото имам чувството, че тя ми се отблагодарява. Също така използвам изсветляващата и ексфолираща маска с куркума всеки втори ден. Цялото изживяване от нея под душа е това, което наистина ми харесва."

За традиционните ретиноли срещу натуралните ретиноли...
"Традиционните серуми с ретинол караха кожата ми да се чувства суха, зачервена и раздразнена, затова търсех по-естествена алтернатива. Използвахме бакучиол, а за да го подсилим още повече, включихме екстракт от люцерна - който е друга чудесна алтернатива на ретинола - и екстракт от стволови клетки от акай. Комбинацията от тях го превръща в петпроцентов серум с ретинол.''

За силата на кристалите...
"Като дете се възхищавах много на кристалите, а когато бях тийнейджър, по време на почивка попаднах на един магазин за кристали и се почувствах сякаш съм влязла в Страната на чудесата. Сега взимам кристал със себе си навсякъде, където отида, особено розов кварц, който е свързан с грижата за сърцето и насърчава смирената любов към себе си, самоуважението и прошката. Всеки един от продуктите на Kora в процеса на производство се докосва до кристалите на розовия кварц и искам хората да усещат тази любяща енергия, когато ги използват."