"Харесвам истинското си лице": 54-годишната Кристи Търлингтън се обяви против пластичната хирургия

  • Сподели:
"Харесвам истинското си лице": 54-годишната Кристи Търлингтън се обяви против пластичната хирургия

Супермоделът говори за грижата за себе си и отношението към остаряването.

54-годишният супермодел Кристи Търлингтън няма да прибегне до услугите на пластичните хирурзи, защото напълно приема възрастовите промени. За това тя разказа в ново интервю за изданието Marie Claire. По думите на Търлингтън тя истински се възхищава на жените, които запазват естествената си красота и в напреднала възраст.

''Жените, които се въздържат от хирургични подобрения, са жените, на които истински се възхищавам. Харесва ми да виждам истинско лице. Лице на човек, който е живял цял живот", казва тя.

Търлингтън посочи Джейн Бъркин, която почина на 16 юли на 76-годишна възраст, като своя "икона на красотата".

''В края на жизнения си път тя е била толкова красива, колкото и в началото. Имаше лицето, което обичам в една жена, и едва ли някога пак ще бъдем свидетели на такъв тип лица в света. Предполагам, че аз ще бъда едно от тези лица. Аз съм едно от тях.''

Успешният модел и майка на две деца и преди е изразявала своята неприязън и категорична позиция против пластичната хирургия. През 2016 г. в интервю за Town & Country тя призна, че никога не е прибягвала до инжекции с ботокс или по-сериозни експерименти с външния си вид по чисто естетически причини.

''Може би щях да мисля по различен начин, ако смятах това за красиво, не вреди на лицето и не изпраща лоши послания към младите хора. Но никога не съм виждала човек, за когото да съм казала: "О, това е добра идея, отива му", продължава Търлингтън.

Обърнете внимание, че колежката на Търлингтън, супермоделът Линда Еванджелиста, някога е била жертва на неуспешна пластична операция. Външният вид на звездата се промени до неузнаваемост и тя изчезна от модния радар за няколко години. Между другото, през цялото това време Кристи продължава да подкрепя приятелката си.

Кристи Търлингтън не е единствената знаменитост против пластичните операции. Така Дженифър Лопес, Дженифър Гарнър, Дженифър Анистън, Дрю Баримор и ред други се гордеят с естествената си красота.

Виж още