Линда откровено за сина си, отношенията ѝ със Салма Хайек и начина, по който гледа на остаряването днес

  • Сподели:
Линда откровено за сина си, отношенията ѝ със Салма Хайек и начина, по който гледа на остаряването днес

Малко модели са толкова известни, колкото Линда Еванджелиста. Една от първите супермодели на 90-те години, тя веднъж се прочу с шеговитата си фраза, че не би станала от леглото за по-малко от 10 000 долара, но въпреки това се е появила на над 700 корици на списания - последната от които е корицата на септемврийския брой на Vogue, заедно с колежките си супермодели Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл.

Почитан хамелеон на красотата - Линда винаги е била склонна да експериментира с грима и косата, за да се получи уникален кадър - тя е кралицата на късата прическа, като през 1988 г. се подстригва драматично и променя кариерата си по предложение на фотографа Питър Линдберг. След това ултракъсата прическа получила прозвището "Линда" и в годините след това родили се безброй имитации - професионалните фризьори продължават да я използват и днес.

С изключение на пандемията, която с 16-годишния си син Огъстин прекарват в Канада в семейна къща, Линда живее спокойно в Ню Йорк повече от две десетилетия. Нейното изчезване от обществения живот е написано в няколко глави. Дълго време тя се бори с депресията, най-вече след като претърпява мъртво раждане през 1999 г., както и се справя с някои сериозни генетични здравословни предизвикателства. Оги е роден с разстройство на сензорната обработка, което означава, че не може да дъвче правилно.

"Трябваше да пасирам всичката му храна", спомня си тя. "Това означаваше, че не можех да си позволя да пътувам много далеч. Беше тежко и самотно време. Мечтата ми, когато пораснах, освен да стана модел, беше да имам семейство, да се храним с вкусна храна и да разговаряме на масата. Баща ми не ни позволяваше да разговаряме на масата, защото по цял ден работеше в завода на "Дженерал Мотърс" и когато се прибереше вкъщи, искаше тишина и спокойствие. Аз съм самотна майка с едно дете - но това е всичко, което ти трябва, за да създадеш семейство - двама души. Храната обаче беше голям проблем и ежедневна борба. Заради състоянието му не знаех какво чувства, когато му давах сирене - можеше да му се стори като камък." 

Огъстин е син на френския бизнесмен и изпълнителен директор на Kering Франсоа-Анри Пино, с когото прекарва ваканциите, и с доведената си майка в лицето на актрисата Салма Хайек. Линда прави чест на Салма в интервюто си за Vogue, споделяйки лична история:

''В Деня на благодарността бях много болна. Казах на Салма, че не се чувствам добре и че няма да имам празник. При което тя ми отвърна: ''Не се притеснявай, аз ще дойда при теб!''. И хоп - тя се появи пред вратата ми с дъщеря си. Прелетяла е цялото това разстояние, за да ми осигури празник. Попита ме какво искам - а моят списък с желания беше много еклектичен. Исках нейното мексиканско пиле с картофи и трюфели. Салма прекара целия ден в кухнята и го приготви сама. Приготви много красиви ястия. Без помощ. Децата ѝ помогнаха накрая.''

В Линда има и преосмисляне на ценностите спрямо остаряването:

"Нямам нищо против и никога не съм имала против остаряването. Стареенето ни отвежда до мястото, където искаме да бъдем, а за мен това е дългият живот. Кевин Оукойн толкова се страхуваше от бръчките и никога не ги получи. Аз искам бръчки - но си слагам ботокс на челото, което вероятно ме прави лицемерка - но да, искам да остарея. Искам да гледам как синът ми се превръща в прекрасен млад мъж и да бъда наоколо.''