Ванеса Паради и нейните най-добре пазени тайни за красота и релакс

  • Сподели:
Ванеса Паради и нейните най-добре пазени тайни за красота и релакс

С ежедневни сесии по йога и страст към балета, която продължава цял живот, Ванеса Паради е изваяла тяло и сияен тен.

В основата на тези упражнения са дисциплината, строгостта и волята, които помагат на модела и певицата да се справи с концертите, фотосесиите и ежедневието си. Срещаме ви с Ванеса Паради, за да обсъдим нейните тайни за красота.

Кой е най-добрият съвет, който сте давали на дъщеря си за красива кожа?

- Основните съвети за красота: сън, вода и забавление.

Каква е рутинната ви грижа за здравето преди събитие или концерт?

- 1 час божествен масаж на лицето, за да отпусне цялото ви тяло. Излизам с усещането за пълно освобождаване от стреса. Използвам също Soin Correcteur Antiâge Skinceuticals, който преобразява кожата ми. 

Съвет за стил?

- Носете високи токчета и дръжте главата си високо.

Трикове за допълнителна енергия?

- Първото нещо, което правя сутрин, е да пия гореща вода с лимон, което е елементарен - но чудесен съвет.

Бързо решение преди стресов период?

- Разходка, мислене, четене, смях, балет, йога и сън. А ако мога само да спя и да размишлявам, това обикновено е достатъчно.

Харесва ли ви дисциплината на балета?

- В началото ми беше трудно да се справям с всичко едновременно: да задържам корема си, да соча пръстите на краката си, да удължавам ръцете и да вдигам крака високо.

Но с постоянство успях да надмина себе си и благодарение на това състоянието ми се подобри. Обичам стройната, еластична мускулна форма и грацията, която ми помага да постигна.

Какво практикувате, за да останете здраво стъпили на земята?

- Харесва ми йога Айенгар, както и фокусът върху повторното съсредоточаване и медитацията. За първи път открих DVD-то на Родни И преди 10 години и намирам гласа му за много успокояващ.

Започнах с 15-минутни сесии и постепенно ги увеличих до половин час, един час и дори час и половина с течение на времето. Неговите уроци са спасителни за мен. Ако съм подложена на голям стрес или не се чувствам в състояние да функционирам, 15 минути йога ми помагат да дишам, да размишлявам и да продължа отново. Мечтата ми е да отида на йога уединение с него.

Какво ви помага да релаксирате?

- Взирам се в хоризонта с изглед към морето на някой остров или в провинцията. Обикновено ме придружава компания от книги за благополучие или романи на Ромен Гари, докато слушам албуми на джаз диви, Марвин Гей или соло на пиано на Чили Гонзалес, което звучи на заден план.

Няма нищо по-добро, което да ми помогне да си поема дъх, както физически, така и психически.