“Малките пет кьошета” в София заблестява с коледна украса с кауза

  • Сподели:
“Малките пет кьошета” в София заблестява с коледна украса с кауза

С посланието “Заедно правим нещо безценно на Малките 5” Mastercard и търговците от емблематичното кръстовище ще набират средства за мечешкия отряд на WWF.

9.12.2021 г. — Този декември емблематичното кръстовище на „Малките пет кьошета“ в София се превръща в коледна картичка с кауза. С помощта на Столична община и сърцатите съседи от околните къщи, там заблестя украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи, които Mastercard подкрепи през тази година. В каузата за устойчиво развитие се включват и малките бизнеси от “Малките пет кьошета”, които през декември ще продават продукти, процент от чиито продажби ще бъде дарен за работата на мечешкия отряд на на WWF България.

Всеки може да подкрепи зелената инициатива, като купи подарък с кауза от някое от магазинчетата на “Малките 5”: ресторанта Слънце и луна, смесен магазин Zoya, бръснарницата Balkan Barber, Boutique Minó 1923, издателство “Рибка”, галерията за авторски бижута SABAI и новооткрития магазин на бранда за бижута на бранда YAGODA на Ваня Щерева и Надя Офан. Oт 8-ми декември те ще предлагат бурканчета с истински мед и други еко продукти от Mastercard, като процент от продажбата им ще бъде дарен за работата на WWF за дивите мечки.

„Тази година имаме едно голямо послание към всичките си картодържатели по света – включете се в спасяването на природата.“ споделя Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. “Тази украса е нашият подарък за софиянци, с благодарност, че стотици от тях се включиха в нашите инициативи – картирахме градски дървета, чистихме Струма, спасяваме мечките, отглеждаме кошери… Горда съм със свършеното до сега, но това поставя само началото на нашия ангажимент, като компания.”

През изминалата година Mastercard осинови кошери с над 40 млн пчели с Истински мед на Pollenity, подкрепи акцията на harmonica organic foods, в която бе събран над 1200 чувала с боклук и 600 кг рециклирана пластмаса от поречието на река Струма и участва в старта на първата дигитална карта на дърветата в България ЕдноДърво и отбелязването на над 13 000 градски дървета на нея, а с всяка трансакция, българските клиенти на компанията помогнаха за засаждане на 20 000 дървета в най-пострадалите от дефорестация райони в света, като част от мащабната инициатива Priceless Planet.