Bimba и Palomo: капсулна колекция, която напомня за иберийското фолклорно наследство

  • Сподели:
Bimba и Palomo: капсулна колекция, която напомня за иберийското фолклорно наследство

Андалуският дизайнер и галисийската фирма обединяват усилия, за да стъпят на сцената на Седмицата на модата в Ню Йорк.

През този сезон Palomo Spain отново беше един от дизайнерите, които трябваше да се наблюдават внимателно на Седмицата на модата в Ню Йорк. Андалуският дизайнер, който през февруари миналата година ни изненада с представянето на "Гардеробът" на последното издание на тази седмица на модата, представи колекцията си за сезон пролет/лято 2024 г., която нарече "Круиз в розовата градина".

Името не е случайно. Под това заглавие Алехандро Гомес Паломо вече ни дава да разберем, че ще се потопи в дискретни срещи, в които идентичността на всяко същество може да бъде изразена, без да бъде съдена. Цялата колекция е празник на любовта и желанието, в който се търси красотата и разнообразието на човешкото същество.

В предложенията си за новия сезон Паломо се връща към някои от най-емблематичните си произведения, тези, които го доведоха до днешния ден. Той се връща към старите модели и им придава нов облик с помощта на различни материи и вдъхновения. Цветовата палитра също предизвиква чувственост и интимност, танцувайки от виолетово и розово до черно и червено.

Безспорните звезди на ревюто? Розите, които виждаме в бижута, дизайни, а също и в чанти.
Този път обаче Паломо не беше сам на модния подиум. Той беше придружен в Ню Йорк от Bimba y Lola. Андалуският дизайнер и галисийската фирма обединиха усилията си, за да направят силно представяне на Седмицата на модата в Ню Йорк и да демонстрират целия талант, който имат.

Тази капсулна колекция също излъчва свежест, творческа зрялост и чувственост. Резултатът е напомняне за иберийското фолклорно наследство, едно общо пространство, което обединява женската общност на Бимба и "момчетата от Паломо".

Така сътрудничеството се състоеше от цялостни визии и нова интерпретация на джобната чанта - една от чантите на Bimba y Lola за сезона. Има и забележителна селекция от бижута, които допълват моделите, предложени от Palomo.