Дежавю: Кари и роклята шедьовър на Vivienne Westwood

  • Сподели:
Дежавю: Кари и роклята шедьовър на Vivienne Westwood

And Just Like That... Кари Брадшоу се връща към роклята на Vivienne Westwood, произведение на изкуството и отминал спомен за една несъстояла се сватба.

Като човек, следял сериала ''Сексът и градът'' из основи, а сега и неговото продължение, към което пазя известни критики и забележки, са ми правили впечатление различни неща през годините и това се обяснява с факта, че съм гледала историята в различни възрасти. Като тинейджър, като млада дама, като родител, като наблюдател, като съпреживяващ всяка сцена и чувстваща се част от тази приятелска четворка, понастоящем тройка. 

Всяка поява на Кари, всяко отваряне на вратата и слизане по стълбите в пищен, стилен и впечатляващ тоалет, беше като мини моден подиум, на който нейната героиня господства и поглъща целия Ню Йорк. Тя още владее този град, владее модата, дирижира я, смело измисля сама тенденциите и вихри спокойствието си в тях. 

През 2008 г. в първия тогава филм "Сексът и градът", Кари почти се разходи до олтара с характерната си сватбена рокля, дело на магьосницата Vivienne Westwood. Съдбата, късметът и сценария не бяха на нейна страна, тъй като Тузара се разколеба, сватбата се провали и не се състоя, а Кари, макар и красива, беше съсипана в най-чакания си ден.

Във втори сезон не прогнозирам сватба, поне не и тази на Кари. Тя е смела в решенията си и вероятно просто е облякла сватбената си рокля, защото е четвъртък, защото ще излиза на вечеря и най-важното - защото може да си го позволи да не изглежда странно и нелогично.

А може би обличането на роклята е намигване към единствената ѝ голяма любов, която тя все още преживява и не е пуснала да си отиде? Все пак тази рокля е част от символите на тяхната връзка.

Роклята с корсет от колекцията на Vivienne Westwood за есента на 2007 г. е изработена от най-луксозния копринен херцогски сатен в цвят слонова кост и тафта "Раджимир".

В този кадър може да направите сравнение между 2008 г. и 2022 г. Сега имаме освежаване от тюркоазена перелина, тюркоазени ръкавици и обувки на ток Manolo Blahnik в същия нюанс.

Коя визия ви харесва повече?