Документален филм ще представи иконичните супермодели от 90-те

  • Сподели:
Документален филм ще представи иконичните супермодели от 90-те

Подходящо озаглавен "Супермоделите", новият документален филм на Apple TV+, ще се фокусира върху кариерата на Наоми Кембъл, Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. Документалният филм ще бъде ретроспективен поглед към разцвета на кариерата им.

Според Deadline моделите са изпълнителни продуценти на проекта и дават интервюта. Носителката на "Оскар" Барбара Копъл е режисьор, а сред изпълнителните продуценти са още Рон Хауърд и Брайън Грейзър (''Красив ум''), Сара Бърнстейн (''Изобретателят'') и Джъстин Уилкс.

"Супермоделите" ще бъде на разположение по AppleTV+ на 20 септември 2023 г. и ще предостави "безпрецедентен достъп" до това как четирите жени са доминирали в елитния свят на моделите и собственоръчно "промениха динамиката на властта в цялата индустрия"
Дамите ще се върнат назад до 80-те години на миналия век, след като всяка от тях се превръща в самостоятелна сила, за да покажат как са се обединили, за да превъзмогнат самата индустрия.

"Сестрите ми Кристи, Линда, Синди и аз сме изключително развълнувани да споделим историята си със света и не може да има по-добри партньори в лицето на Брайън Грейзър, Рон Хауърд, които ще реализират тази мечта, тъй като знаехме, че ще уважават и почитат нашата история", написа Кембъл.

"Надяваме се, че пътуването ни, видяно в документалния филм, ще насърчи, мотивира и вдъхнови младите хора по света. Очакваме с нетърпение това голямо приключение, което ни предстои с режисьора Барбара Копъл", заяви Крауфорд, добавайки: "Развълнувана съм да се събера отново с моите приятели, за да отпразнуваме и същевременно да изследваме начина, по който супермоделите надхвърлят традиционните възприятия и граници на моделството в модната индустрия във времето. С подкрепата на Imagine Documentaries и носителката на "Оскар" Барбара Копъл планираме да изследваме динамичните личности и промените в медиите и културата, които са помогнали за оформянето и определянето на тази емблематична епоха."

Еванджелиста написа: "Това, че най-накрая имаме възможност да разкажем нашата история в сътрудничество с брилянтния екип на Imagine и под режисурата на Барбара Копъл, е толкова вълнуващо за нас, колкото се надяваме, че ще бъде и за зрителите. Много бих искала хората да видят в това празник не само на нашите индивидуални истории, но и на силата на приятелството, мечтите и упоритостта."

Търлингтън коментира: "С нетърпение очаквам да погледна назад към това безпрецедентно време в модата с тези невероятни жени, с които съм израснала.''

Супермоделите ще покажат също как четирите са останали "на предната линия на културата чрез активизъм, филантропия и бизнес умения" и как са се развили ролите им в постоянно променящата се индустрия, докато са продължавали да проправят пътя за тези, които ще ги последват.

"Вече сами по себе си те са силни личности, но гравитацията, която постигнаха, като се обединиха, надхвърли границите на самата индустрия", се казва още в съобщението към филма. "Престижът им беше толкова изключителен, че им позволи да изместят марките, които представяха, правейки имената на Наоми, Синди, Линда и Кристи толкова известни, колкото и дизайнерите, които ги стилизираха. Днес четирите супермодела остават начело на културата чрез активизъм, филантропия и бизнес умения."

Преди излизането на поредицата от четири части през септември Apple TV+ дебютира кратък тийзър, в който Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Линда Еванджелиста сядат пред камерата и им се задава един-единствен въпрос: Как определяте света на супермоделите?