Hug by Ferragamo: съвременна и практична чанта, но и шедьовър на майсторската изработка

  • Сподели:
Hug by Ferragamo: съвременна и практична чанта, но и шедьовър на майсторската изработка

Hug by Ferragamo е просторна и елегантна чанта, която ви придружава от сутрин до вечер.

Зад раждането на чантата Hug стои много дълго майсторство. Ето всички подробности за една от най-популярните чанти за сезона.
Напоследък сме свидетели на неочакваното завръщане на просторните чанти. В основата на тази силна тенденция е завръщането към постковидния живот. Ново ежедневие, което е станало неудържимо, твърде бързо дори за преобличане преди вечеря. Оттук и необходимостта да носите всичко със себе си, в чанта, която е не само просторна, но и елегантна, модерна, накратко, красива за показване.

Съюзник, който никога не ни изоставя и който може да бъде полезен и за уикенда навън. А вихърът на последната Седмица на модата в Милано беше лакмусът. Новите обемни чанти бяха абсолютните звезди. В центъра на вниманието беше най-големият им дар: универсалността. Hug на Ferragamo се оказа изключително представителна за тази тенденция. От модните подиуми я видяхме интерпретирана по безброй начини, съчетана с много различни стилове, но винаги перфектна.

Дори Бианка Балти и Киара Ферагни бяха забелязани с тази нова чанта, лансирана само за този сезон.

Всъщност творческият директор на марката Максимилиан Дейвис я представи с колекцията за есен-зима 2023/2024 г., съчетавайки я с контрастни стилове. Моделът е наречен Hug, защото е вдъхновен от движението на прегръдката, и именно така се носи: като я държите близо до себе си. С това творение дизайнерът прави визията си още по-ясна: той вижда наследство в модерността и изтънчен лукс в гъвкавостта на ежедневния предмет.

Дизайнът на чантата Hug на Ферагамо, на пръв поглед прост и съществен, изисква почти пет часа работа за сглобяването на минимум осемнадесет части - за модела с горна дръжка, до максимум двадесет и седем компонента за съединителя, а броят на металните елементи, включени в дизайна, варира от девет до шестнадесет. Накратко, това е истински шедьовър на майсторството.

Налична в меки или твърди материали - матирана и естествена телешка кожа, лачена кожа и набук - Hug се изработва във варианти чанта и клъч, в средни и малки размери, снабдени с прибиращи се тръбни дръжки и защитни метални крачета. Всеки модел е интегриран с подвижна презрамка и е подсилен от горещо щампованото лого на Ferragamo. Палитрата редува класически тонове и ярки цветове като черно, среднощно синьо, жълто, оптично бяло и червено Ferragamo, със златни или паладиеви покрития на металните апликации.

Изображенията на изработката са ода за щателното внимание и чувствителност на занаятчиите на мейсъна, изобразяващи умението на ръцете им в работата по време на фазите на рязане, шиене, довършване и сглобяване на всеки отделен елемент от чантата, който допълнително е завършен с ръчно лакирани ребра.