Ким Катрал отбеляза първата си Седмица на модата в Париж за Balmain

  • Сподели:
Ким Катрал отбеляза първата си Седмица на модата в Париж за Balmain

Въпреки че е истинска звезда на червения килим и играе изключително емблематични героини на екрана - Ким пътува до Града на светлината, за да присъства на първото си френско модно ревю, представяйки колекцията на Balmain за пролетта на 2024 г.

"В миналото са ме канили, но винаги съм отказвала, но поканата от Оливие Рустейн, (творчески директор на Balmain) беше изключително специална за мен", казва Катрал пред Vogue. "Аз съм заклет фен на къщата."

Разбира се, актрисата не е за първи път в Париж. "Обичам историята на града", казва Катрал. "Любител съм на историята, така че цялата еволюция на литературата, модата и изкуството, събрани тук, наистина ме привличат."

Градът има и сантиментална стойност за Ким: Тя започва кариерата си там с първата си главна роля във филма "Роузбъд" от 1975 г. "Бях на 17 години и така се запознах с моята приятелка Изабел Юпер. Чувствах се толкова добре посрещната от всички в актьорския състав и екипа и винаги, когато съм работила тук оттогава, е било същото."

И все пак, тъй като е нова в Парижката седмица на модата, тя казва, че звездното шоу на Balmain е било всичко, което е очаквала да бъде. "Беше невероятно. Това беше и първото модно ревю на партньора ми Ръс!"

Двойката със сигурност е избрала голямо шоу за начало. Докато Катрал разглеждаше новия асортимент на Рустейн от костюми и структурирани рокли, тя беше привлечена от принтовете и нюансите на жизнерадостната колекция.

"Харесаха ми цветята на Ван Гог - имаха женственост и красота."

От мястото си на първия ред Катрал също поднесе своя собствена визия. Тя носеше нестандартен костюм с пола Balmain от черна кожа. "Оливие ми изпрати скица и аз помислих, че е фантастична. Стилът и раменете говореха за силата на жената, но и за сексапила. Той не се страхува и именно това е, което обичам в него. Това е нещо, което ни обединява и двамата."

Само една проба беше достатъчна, за да заобича външния си вид: "Прилягаше ми като ръкавица и само малко го подгънахме. Приспособяването на Ръс му отне повече време, отколкото на мен."

Катрал признава, че ежедневният ѝ стил изглежда малко по-различно. В сравнение с момента, в който се появи в костюма с пола на Balmain, есенният гардероб на актрисата включва по-семпли рокли и поли.

"Обичам полите - дълги, средни, макси."

Катрал също така се радва да експериментира с модели на перспективни дизайнери. "В Ню Йорк Пат Фийлд ме запозна с много нови дизайнери и аз нося дрехите им. Някои от тях дори нямат представители, освен да се показват в модното и арт студио на Пат в центъра на града - обичам да подкрепям младото поколение, което се появява. Те имат някои наистина прекрасни идеи."

Една такава инвестиция, която е направила наскоро? "Онзи ден си купих чифт панталони от Pat's - покрити с цветя и всякакви други детайли."
Като се има предвид, че е неизменна част от червения килим още от 90-те години на миналия век, се оказа, че Ким е голям фен на съхраняването на сантиментални дрехи - включително рядко срещана дреха на Vivienne Westwood.

"В началото на 90-те пазарувах в Лондон и влязох в магазина на Вивиен Уестууд в World's End. Купих си един невероятен кадифен топ, той е черен със златен шаблон върху него; Има красиви херувимчета върху него и фонтан в средата му. Не го нося често, но когато го нося, ми се струва много ценно".

След като Седмицата на модата в Париж приключва, Катрал ще се забавлява в града още няколко дни, преди да се отправи към Южна Франция.

"Ще отидем на чудесна екскурзия с баржа в района на Нарбон и Тулуза. Преминава се през всички шлюзове. Аз вече съм го правила веднъж през 2007 г. Струва ми се фантастично, защото обичам да чета. Купих си всички книги, които бяха включени в краткия списък за наградата "Букър", и ги нося със себе си. В продължение на пет дни само ще се храня и ще чета."

Звучи като мечта.

Виж още