Ралф Лорън върна блясъка на Седмицата на модата в Ню Йорк

  • Сподели:
Ралф Лорън върна блясъка на Седмицата на модата в Ню Йорк

След повече от пет десетилетия на модната сцена в Ню Йорк Ralph Lauren е марка, която твърдо знае какво е - и по подразбиране какво не е. Както показа за пореден път пролетно-лятното шоу на емблематичната марка, винаги може да се разчита на нея за демонстрация на бляскави, но някак достъпни визии, както и на множество мощни знаменитости, събрали се да ги оценят.

Позволете ми да представя сцената този сезон: Пещерна, подобна на таванска стая с рустикални дървени подове, удобни столове с извити крака, полилеи и практически всички звезди, на които можете да се надявате. Джулиан Мур, Дженифър Лопес, Робин Райт, Даян Кийтън и Аманда Сейфрид имаха ключови места в близост до предната част на подиума, която веднага беше запълнена със суперзвезди като Анна Евърс, Мариакарла Босконо, Наталия Водянова и Кристи Търлингтън (която заемаше заветното място на закриването). София Ричи Грейдж, както и актрисите Лора Дърн и Ема Робъртс също бяха сред гостите. Мястото беше декорирано като ранчото на Лорън в Колорадо.

Усещаше се като Ню Йорк, защото Ралф Лорън е Ню Йорк - момче от Бронкс, което облича града от десетилетия и чийто Polo Bar и кафене в горната част на града очароваха новото поколение. Преди началото на дефилето гостите се разотидоха по местата си с подчертаната гордост на нюйоркчани, които празнуват един от своите. Шоуто му приличаше на декларация: ''Ей! Ню Йорк все още го има.'' И ако Ню Йорк все още го има, тогава нюйоркчани все още се нуждаят от блясък, който Лорън с удоволствие предостави. Шоуто предложи изпипани варианти на основните модели на марката, всички предназначени за излизане и забелязване. На модния подиум все още имаше деним - много деним, но той беше бродиран с мъниста, пайети и флорални мотиви или подплатен с шифон и тюл.

Една от най-забележителните визии беше ансамбъл от цял деним с горнище без презрамки, разкриващо средата на бедрата, съчетано с дънкова макси пола, покрита с флорален принт, толкова деликатен, че приличаше на изрисуван таван от френски ренесанс. Когато се появи на живо гостите показаха възхищението си, като вдигнаха телефоните си, за да заснемат видео. Ако следите работата на Лорън от години, това може да ви напомни за една визия от колекцията за пролетта на 2003 г., където дълга дънкова пола се носеше с флорален корсет и златна чанта с ресни.

Лорън често препраща към себе си, както правят всички велики дизайнери - последната му итерация е в крак с марката, но все пак е перфектно създадена за 2023 г. Друга визия, която излъчваше готино настроение, включваше блуза с презрамки, черни панталони, драматични аксесоари и плаващ шал, чиито ресни танцуваха като луксозно сено. Последваха множество парти визии, украсени с пластове цветни мънистени огърлици; ярки, смели рокли, които се спускаха по тялото, преди да се свият в ресни, които се поклащаха със стъпката на всеки модел; и две златни визии, които закриха шоуто.