Кендъл Дженър дебютира за Stella McCartney в кампания, вдъхновена от конете

  • Сподели:
Кендъл Дженър дебютира за Stella McCartney в кампания, вдъхновена от конете

Конете са осигурени от Жан-Франсоа Пиньон, който ги е спасил, отгледал и обучил без физически контакт.
Кендъл Дженър е звездата в кампанията на Stella McCartney за есента на 2023 г., заснета от Харли Уиър в Камарг, регион в Южна Франция.

Моделът работи за първи път с британската модна дизайнерка. В един от нощните кадри в известните солници на Камарг Дженър лежи гола върху бял кон, облечена само с ботуши до бедрата.

Кампанията, чието действие се развива в солниците Камарг във Франция, приветства темата "Конска сила", вдъхновила предстоящата колекция на марката, първоначално представена по време на Седмицата на модата в Париж.

"Винаги съм обичала животните. Яздих коне в продължение на 10 години и мислех, че ще стана професионална ездачка, а след това ветеринар", казва Дженър пред Harper's Bazaar през 2016 г.

Съдбата, разбира се, имаше други планове за втория най-млад член на клана Кар-Дженър и тя се озова в модната индустрия, работейки като модел за всички - от линията за оформяне на дрехи Skims на сестра ѝ Ким до Calvin Klein. Сега тя съчетава двете си страсти - моделството и конете - за Stella McCartney. Естествено, опитът на Дженър в ездата и грижите за конете я превръщат в идеалното лице на кампанията, според основателката Стела Маккартни.

"Знаех, че момичето на Стела за този сезон трябва да обича конете толкова, колкото и аз", казва дизайнерката за последната си колекция. "Кендъл язди от дете, също като мен, и има собствено ранчо. Можете да видите колко спокойна е тя около тези чувствителни същества и те с нея."

Иновациите на Маккартни в областта на веганските материали този сезон включват материал с крокодилски ефект, кожа, създадена от отпадъци от грозде и ябълки, и аксесоари, изработени от мицел на гъби. Компанията се фокусира върху предлагането на повече алтернативи на кожата и козината, които използват естествени съставки, за разлика от пластмасата.

"Колекцията ready-to-wear е изработена от 92 % съзнателни материали, което я прави най-отговорното зимно предложение на Стела Маккартни до момента", твърди марката в съобщение за пресата.

От друга страна, кампанията доказва, че да бъдеш любител на животните в света на модата може да бъде също толкова красиво, колкото и етично.