Кинематографичното круизно шоу на Chanel в Холивуд

  • Сподели:
Кинематографичното круизно шоу на Chanel в Холивуд

През 1931 г. Габриел "Коко" Шанел пътува от Париж до Лос Анджелис по покана на американския филмов продуцент Самюъл Голдуин, който я моли да проектира костюми за филмите, които той поръчва на United Artists. Голдуин е запленен от европейския блясък на Шанел и тя създава костюмите за три от филмите му: ''Palmy Days'', ''Tonight or Never'' и ''The Greeks Had a Word for Them''.

Днес връзката на парижката модна къща с Холивуд е жива в звездите, които облича за червения килим - Пенелопе Крус, Марго Роби и Марион Котияр - връзка, която затвърди с шоуто си Cruise 2024 в Paramount Studios. 

Ревюто бе открито с поредица от визии, включващи бодита от златно ламе и логото на двойното С, анцузи и потници, които не биха изглеждали неуместно във видеоклип за тренировка на Джейн Фонда. "Има дънки, по-аеробно усещане; всяко ревю е повод да направим нещо, което никога преди не сме правили", каза творческият директор Вирджини Виар пред Vogue. 

Отиваме на Venice Beach
Ако ревюто на Chanel за Cruise 2023 беше посветено на автомобилните състезания от Формула 1, то за Cruise 2024 спортът, който ще изберем, е скейт. Непринуденото спортно безразсъдство на подиума със сигурност подсказваше това, а моделите носеха свободни бермуди, изрязани тениски, сатенени костюми, кофички с цвят на залез и масивни маратонки. Най-желаният аксесоар на модния подиум - скейтбордът.

Пуснете го, сякаш е... Chanel
Когато Габриел "Коко" Шанел пристига в Лос Анджелис през 1931 г., тя е посрещната от Грета Гарбо. Сега сред гостите бяха: Марго Роби, Марион Котияр, Парис Хилтън, Хлое Севиньи, Лесли Ман, Роуз Бърн, Нийл Роджърс, Маргарет Куали и Мила Йовович.

Барбикор завинаги
На последните пресконференции за промотиране на филма си "Барби" Марго Роби беше забелязана с ансамбли, вдъхновени от най-обичаната кукла в света. На първия ред в Chanel тя носеше разголен деним, горнище на бански и болеро с вериги, но захаросаните розови образи на Барби на модния подиум щяха да ѝ осигурят много вдъхновение за бъдещи снимки. Гардеробът в къщата на мечтите на Барби получи нов блясък.Визията на Виар беше всеобхватна
Когато модните подиуми за сезон есен/зима 2023 г. бяха критикувани, че са се върнали назад по отношение на разнообразния и приобщаващ кастинг, Виар получи признание за това, че е избрала модели с по-"нормални" типове тела. Това се забелязваше с радост на подиума на Cruise 2024, на който дефилираха модели, които не бяха с универсални размери. В Холивуд визията на Виар за красотата е универсална.