Mugler бележи нова ера със своя фокус върху овластяването

  • Сподели:
Mugler бележи нова ера със своя фокус върху овластяването

Като достоен наследник на Тиери Мюглер, Кейси Кадуладер организира грандиозно шоу на модния подиум.
За да закрие седмия ден от Седмицата на модата в Париж, американският дизайнер начело на френската къща организира шоу, което наистина оправда името си.

Кейси Кадуладер постави високи цели за представянето на колекцията Mugler есен/зима 2024-2025 в лицея Carnot в Париж, като превърна конвенционалния подиум в завладяващ спектакъл, който играеше със сенки, дим и постепенно изчезващи завеси, за да разкрие постоянно разширяващ се подиум. Сценографията, кастингът и елементите, които съставляваха това шоу за есен/зима 2024-2025 г., допринесоха за безупречното му изпълнение. То остави у присъстващите усещането, че са преживели истински моден момент, спрян във времето, потапяне във вселената на Mugler, чието наследство остава по-жизнено от всякога благодарение на визията на Кейси Кадуладер.

Дни преди това ревю Зендая беше забелязана по време на промоционалното турне за филма "Дюн: Част втора" на Дени Вилньов: първо в архивна роботизирана визия на Тиери Мюглер (от колекцията Cirque d'hiver, есен/зима 1995-1996 г.), преди да облече старателно ушита черна рокля на Мюглер от Кадуладер. Като истински наследник на Manfred Thierry's Mugler, Кадуладер поддържа модното наследство на покойния дизайнер, като появата на Зендая и това шоу подчертават общата им страст: да обличат жените като супергерои.

Колекцията за есента на 2024 г. бележи ключов момент за Mugler под ръководството на Кейси Кадуладер. Разширявайки естетическия речник на марката и възприемайки по-всеобхватна философия на кастинга, Кадуладер насочва Mugler към нова ера. Успехът на ревюто на Седмицата на модата в Париж отразява готовността на индустрията за промяна, като признава важността на разнообразието, иновациите и личното изразяване в модата. Тъй като Mugler продължава да се развива, той остава фар на креативността и приобщаването, поставяйки нови стандарти за това, което модата може да бъде.

Започнато от четири черни образа, олицетворени по-специално от супермоделите Мона Тугард (която откри шоуто) и Кристен Макменами, ревюто придоби друго измерение, когато черните завеси паднаха, предлагайки на моделите още по-колосално пространство. По време на цялото шоу играта на светлината и сянката се променяше при преминаването на всеки модел, предлагайки на публиката кинематографично сетивно преживяване.

Като желание да се върнем към основите на същността на Mugler: хибридни силуети, преувеличена анатомия, сексапил, Кадуладер култивира хроматична палитра, съставена предимно от черно, с изключение на няколко визии: червено (като тази, носена от Ирина Шейк), неоново жълто и докосване на синьо. Визията е по модела на холивудските диви, с черни рокли, които са дълги, прозрачни, понякога почти голи, и показват бедрата. Практичният подход на Кейси Кадуладер към облеклото създаде гардероб с безупречно прилепнали към фигурата кройки, които даваха възможност на жените да се чувстват по-добре.

За предпоследната визия на ревюто, представена от Колин Джоунс (известна още като Col the Doll), бяхме удостоени с истински момент на Mugler. Повтаряйки театралността и драматизма на дефилетата на Манфред Тиери Мюглер, изпълнението на Джоунс беше забележително. Нейният силует, който беше като видение на приглушеното осветление, бе облечен в чувствена, прозрачна рокля, която падаше от рамото и бе структурирана около обръч, а графичните златни акценти придаваха кутюрен характер. След като позира пред камерите, тя излезе на подиума, забулена в димна мъгла.

Кейси Кадуладер умее да събира най-добрите хора както в първия ред, така и на подиума. Ева Херцигова, Ирина Шейк, Фелис Нова, Мона Тугард, Ясмин Вайналдум, Палома Елсесер и Кристен Макменами отговориха на призива на дизайнера, като уверено въплътиха тази колекция. Фарида Келфа, музата на Двореца и кутюриерите, се появи забележително, облечена в пламтящо сако с блестящи нишки с ресни и черни обувки.