Предложението на редактора: Анджела Басет за дефилето на Mugler

  • Сподели:
Предложението на редактора: Анджела Басет за дефилето на Mugler

Компанията Mugler на Кейси Кадуоладър винаги е използвала противоположни методи. До известна степен се е налагало: Кадуоладър измина свой собствен провокативен път към завладяване на колективното въображение, разочарован от първоначалните фенове на Тиери Мюглер, които копнеят за връщане към спектаклите в стил Вегас, може би без да се съобразяват с това, че основателят е бил начело на многомилионна модна къща с необходимите ресурси.

Най-зрелищният момент на Mugler това лято? Съчетаването на оригиналната пчелна украса на Тиери от колекцията Couture за пролетта на 1997 г. със скулптурирана хромирана кожа по негов собствен дизайн за ренесансовото турне на Бионсе.

Следващата стъпка: Връщане към обичайния сезонен график и производствен цикъл с пролетно шоу, което представлява нещо като мини рестарт. По време на пандемията марката възприема модела "виж сега, купи сега", като представя колекциите си по време на седмиците на модата. Сега всичко си върви по старому, макар и подкрепено от бурната реакция на сътрудничеството с H&M през май, когато мегафеновете на Mugler се наредиха на опашка, а някои артикули бяха разпродадени онлайн за осем минути.

Кадуоладър си тръгва от сътрудничеството с няколко самородни неща. Първо, че аудиторията му за мъжко облекло е много по-голяма, отколкото някога си е представял. Второ, че в реалния свят, далеч от понякога хапливата модна преса, има сериозен интерес към неговите сурово секси модели. Трето, че глобалната видимост, която идва с маркетинговата кампания на H&M, може да бъде трамплин, който да изведе марката на следващото ниво. 

Когато Седмицата на модата в Париж беше към края си, известната модна къща Mugler направи премиера на колекцията си за пролет '24 на 2 октомври и представи няколко забележителни модела и знаменитости, сред които Анджела Басет.

65-годишната актриса се спусна по подиума в прозрачна черна рокля в стил пелерина с шлейф, който я следваше на няколко метра. Роклята покриваше черно боди с дълбоко V-образно деколте и сложни изрязвания.

Колекцията възхвалява увереността и сексапила на жените. Характерните за Мюглер корсети, кожени акценти и структурирани силуети, обогатени с плавни пелерини, ресни и детайлни украшения.

Mugler избра Анджела Басет да дефилира на техния подиум за сезон пролет/лято 2024 г. в Париж и тя не просто изпълни задачата, а се справи брилянтно с нея. Походката ѝ беше грациозна и почти ефирна по странен начин. Като диво животно, притежаващо необикновена красота, която си заслужава да наблюдаваш.

Виж още