Наследството на елегантността е запечатано от Carolina Herrera

  • Сподели:
Наследството на елегантността е запечатано от Carolina Herrera

Нюйоркските дизайнери са разделени на два лагера - такива, които посрещат мрака на момента с недоизказаност и в някои случаи със строгост, и други, които реагират с цвят, жизненост и радост от живота. Не би трябвало да е изненада, че Уес Гордън, творческият директор на Carolina Herrera е на страната на радостта.

"Тази модна къща съществува от толкова дълго време, защото обещава на жените, които идват при нас, нещо, което ги кара да се чувстват красиви и щастливи", казва той.

Уес има и лична причина да бъде щастлив, тъй като миналата седмица двамата със съпруга му посрещнаха второто си дете - момиченце. В нейна чест е включил в саундтрака "Georgia on My Mind".

84-годишната венецуелска дизайнерка се характеризира с изтънчен и непреходен стил, в който бялата риза и миди полите са се превърнали в нейна запазена марка. Тоалетите ѝ са винаги безупречни и представят съвременната жена. Тя не само е вдъхновение за сдържано обличане, но и е прокарала силен път, който води до овластяване на жените.

''Елегантността не е само красота, тя е и начинът, по който мислиш, начинът, по който се движиш", твърди Каролина в един от известните си цитати. 

Ако анализираме модния архив на дизайнерката ще разберем, че полите, роклите и панталоните по мярка са част от основните елементи на нейния гардероб. Обикновено те са придружени от бяла риза или блуза с балонни ръкави. Що се отнася до обувките, в полезрението ѝ попадат помпи със заострени пръсти и сандали с каишки. Както всички знаем, стиловите ѝ решения са изключително отличаващи се, затова решихме да се разровим в най-идиличните й комбинации и да почерпим вдъхновение за пролет-лято 2023 г.

Имаше и отклонения под формата на няколко изваяни творения от тюл, които бяха по-скоро ексцентрични, отколкото крещящи, но Гордън уцели много от правилните ноти: цветна рокля без презрамки с флорален принт, препасана с черни ивици, беше вдъхновена от стар порцеланов отпечатък, а лилаво-зеленият блан дьо шин, използван за друга сладострастно драпирана дълга рокля, дойде от намерен от него отпечатък на дървен блок от XIX век.

"От две десетилетия работим с фабрики за платове, за да разработим текстил, който е нещо като застрашен вид на нюйоркските модни подиуми", казва той.