Роберто Кавали почина на 83 години

  • Сподели:
Роберто Кавали почина на 83 години

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст в дома си, в родния си град Флоренция.

Основаната от него през 1975 г. къща потвърди новината с "дълбоко съжаление и голяма тъга" в изявление, като добави, че наследството на дизайнера ще продължи да живее "чрез изкуството му, творчеството му, любовта му към природата, животните и чрез семейството му, което той ценеше". Фаусто Пуглиси, който е творчески директор на марката от 2020 г., заяви, че да продължи наследството на основателя е най-голямата чест в кариерата му.

"Може физически да не си вече тук с нас, но знам, че винаги ще усещам духа ти с мен", каза Пуглиси.

Кавали, който използваше ярки цветове и пачуърк ефекти в своите често разкриващи се творения, беше екстровертен любител на изкуството, който носеше затъмнени очила и пушеше пура. Той разшири дейността си в областта на недвижимите имоти и често прекарваше вечерите в популярното си "Just Cavalli Cafe" - нощен клуб в центъра на Милано.

Джорджо Армани казва, че винаги е изпитвал "огромно уважение" към Кавали, въпреки че вижданията му за модата не биха могли да бъдат по-различни.
"Роберто беше истински артист, див и прекрасен в използването на принтове, способен да превърне фантазията в съблазнителни дрехи", написа той в социалните мрежи.

Роберто Кавали е преживял шестте си деца и партньорката си Сандра Бергман Нилсон.

Погребението на Кавали ще се състои във Флоренция в понеделник, съобщават италианските медии.

Виж още