Сидни Суини заложи на дръзка тенденция на ревюто на Miu Miu на Седмицата на модата в Париж

  • Сподели:
Сидни Суини заложи на дръзка тенденция на ревюто на Miu Miu на Седмицата на модата в Париж

На есенното ревю на Miu Miu Сидни Суини издигна до нови висоти тенденцията ''без панталони'', демонстрирайки смел поглед към официалното облекло.

Облечена в поразителен ансамбъл от пайети и смокинг сако, актрисата демонстрира смел подход към визията, която привлече вниманието на всички. Този смел моден избор не само се вписва в настоящата вълна на минималистично обличане сред знаменитостите, но и повтаря характерния провокативен стил на Miu Miu, носен преди това Хейли Бийбър и Ема Корин.

През последните години модната индустрия стана свидетел на вълна от минималистични облекла, като знаменитостите и инфлуенсърите избраха по-малко, за да изразят повече. Последната поява на Сидни Суини на ревюто на Miu Miu е пример за тази тенденция, тъй като тя уверено носеше пайети, съчетани със смокинг сако, превръщайки традиционното облекло в израз на смелост и себеизразяване. Този избор на стил отразява едно по-широко движение в модата, при което традиционните граници на обличане се оспорват и определят наново. Тези модни решения предизвикаха дискусии за позитивното отношение към тялото, увереността и променящите се норми за това какво се счита за приемливо както в ежедневието, така и в официалната обстановка. Възприемането на подобни тенденции от звездите подчертава промяната към по-откровени и неконвенционални стилове в масовата мода.

Тъй като все повече знаменитости и публични личности експериментират с дръзко и нетрадиционно облекло, ефектът върху модните норми и обществените възприятия е значителен. Този избор не само влияе на тенденциите, но и насърчава хората да експериментират с личния си стил, разширявайки границите на традиционната мода. Тенденцията за облекло ''без панталони'', популяризирана от събития като модното шоу на Miu Miu, служи като доказателство за динамичния и постоянно развиващ се характер на модата, в която творчеството и индивидуалността са на почит.

Модното ревю на Miu Miu, което се проведе във вторник, 5 март 2024 г., в Palais Iéna, имаше за цел да подчертае гардероба жените от всички възрасти, носен на подиума от Джиджи Хадид, 28 г., Кристин Скот Томас, 63 г., певицата и музикант Етел Кейн, 25 г., Цин Хуилан, 70 г., и Анхела Молина, 68 г. 

Сезон след сезон Миуча Прада, основател и директор на Miu Miu, се обръща към различни творци, за да създадат света на нейните ревюта. Този път творецът, стоящ зад това сътрудничество, е Сесил Б. Еванс.

Следвайки стъпките на катарско-американската художничка София Ал-Мария, Сесил Б. Еванс поема щафетата, като получава поръчка от Миуча Прада да проектира декорите за колекцията на Miu Miu за есен-зима 2024-2025 г.

Сесил Б. Еванс е американско-белгийска небинарна художничка, която живее в Ла Плейн Сен Дени. Още от ранните си години Еванс размишлява върху материалността на елементите, които ни заобикалят и които са част от нас - от технологиите до емоциите, които преминават през нас.

За Miu Miu създава кратък филм с продължителност около две минути, в който откриваме актрисата Гусладжи Маланда, която играе последната преводачка на Земята, бореща се със собствената си памет. Нещо като съвременен трилър, който послужи като отправна точка за колекция, съчетаваща сарториални архетипи от всички възрасти - от детството до зрелостта. Гардероб, който издържа проверката на времето.

Вижте видеото тук: