Voyager - модното ревю на Louis Vuitton в Шанхай

  • Сподели:
Voyager - модното ревю на Louis Vuitton в Шанхай

За първи път Никола Гескиер представи колекцията си prefall 2024 Louis Vuitton в Китай. 

В четвъртък вечерта Louis Vuitton дебютира в Шанхай с пътуващото си ревю "Voyager", като показа асиметрични подгъви и кожени жилетки в страната, която е един от ключовите пазари на марката.

Повече от 1000 поканени гости, сред които международни знаменитости като Кейт Бланшет, Дженифър Конъли, Пол Бетъни и местни звезди като Джоу Донгю и Джаксън Уанг, разгледаха пред-есенната колекция, създадена от креативния директор Никола Гескиер. Дефилето се проведе в пещерната бетонна площ на проектирания от Atelier Deshaus музей Long Museum в артистичния квартал West Bund на брега на реката. То включваше произведения, изработени в сътрудничество с пекинския художник Сун Итян, който старателно рисува фотографии на пластмасови животни, включително патици, котки и зайци. Репринти на неговите творби бяха включени в дизайна на ревюто. В дните, предшестващи шоуто, из Шанхай, най-международния град в Китай, се появиха изображения на творби на Сун, прожектирани върху екстериора на търговски центрове и измазани по стените на модерни търговски и лайфстайл квартали.

В основата на визията на Гескиер стои сливането на неговата емблематична естетика със свежа вълна от творчество, излъчваща причудлива елегантност и необуздана радост. От динамичното очарование на спортните цветя до носталгичните намеци в чест на миналите му колекции - всяко произведение резонира с увереност сред постоянно променящия се моден пейзаж. Заслужава да се отбележи изследването на полите от страна на Гескиер, които са безпроблемно интегрирани с майсторството му в панталоните, демонстрирайки неговата адаптивност и отдаденост на иновациите.

Колекцията завършва със спиращ дъха финал, включващ обемни рокли с балончета, които олицетворяват умението на Гескиер да хармонизира драматизъм и изтънченост. Това е лекотата на един щастлив дизайнер, който изразява това чрез дрехите си. 

Миналата година мъжката линия на Louis Vuitton, ръководена от Фарел Уилямс, организира мащабно шоу в Хонконг.