Никола Гескиер отбеляза десет години начело на Louis Vuitton

  • Сподели:
Никола Гескиер отбеляза десет години начело на Louis Vuitton

Никола Гескиер празнува 10 години мода за Louis Vuitton с юбилейното ревю в главния двор на Лувъра.

На 5 март 2024 г. марката издига футуристична оранжерия в Cour Carrée на Лувъра, за да представи колекцията за есен-зима 2024-2025 г., проектирана от Никола Гескиер.

Точно 10 години след първата си колекция за Louis Vuitton, Никола Гескиер закри Седмицата на модата есен-зима 2024-2025 г. със стилно юбилейно ревю, с което отбеляза 10 години начело на модната къща. Под името на всеки гост имаше бележка, написана от Никола Гескиер, в която той разказваше за първите си дни в компанията, за първите си емоции като творчески директор на Louis Vuitton и благодари на всички, които са допринесли за това десетилетие на успех.

На модния подиум силуетите бяха футуристични и барокови, верни на разпознаваемата естетика, характерна за десетгодишното творчество, на фона на картина, подписана от Филип Парено и Джеймс Чинлунд. 

Замислен от визуалния артист Филип Парено, заедно с продуцента-дизайнер Джеймс Чинлунд декорът включваше елементите на футуристична оранжерия, съставена от черни шисти, минерали, солни кристали и стъкло, както и 13 големи полилея. Никола Гескиер обича да се обгражда с хора, които са му близки. Такъв е случаят с Филип Парено, с когото си сътрудничи за трети път.

Точно преди 10 години, на 5 март 2014 г., Никола Гескиер представя първата си колекция за френската модна къща в Cour Carrée du Louvre. За десет години работа той оформя своя свят в ритъма на желанията си и наследството на Louis Vuitton. Модата му е експериментална, понякога изглежда като нещо, излязло направено от научнофантастичен филм, с правилния баланс между класицизъм и футуризъм.

Гардеробът за есен-зима 2024/2025 г., изпълнен с контрасти, отразява същите идеи. Имаше поредица от хибридни спортни облекла, с пера по маншетите, които добавяха нотка на изтънченост. Пайети, сребърни и златни, улавящи светлината и една особена енергия. Куфарите с лого, допринесли за историческия успех на Louis Vuitton, бяха трансформирани в графични рокли. И дълги, прозрачни вечерни силуети, чиито внушителни петилетки контрастираха с простотата на бялата тениска.

Аксесоарите включваха маншети за омекотяване на визията и шапка на главите на моделите, напомняща на pussyhat - шапка с котешки уши с феминистка символика, носена от американките в отговор на сексистките и женомразките изказвания на Тръмп. За колекцията си за пролет-лято 2021 Никола Гескиер вече изобрази ангажиментите си чрез дрехите си, дефилирайки с потник, татуиран с думата "Vote".

Сред звездните модели бяха Мика Арганарас, Риана ван Ромпей, Мика Шнайдер, Ашли Раджараме и Лоли Бахия, но подиума имаше две много познати лица. HoYeon Jung (южнокорейски модел и актриса участвала в сериала на Netflix ''Squid Game''), която откри ревюто, носеше безупречно дълго сако. Моделът е международен посланик на Louis Vuitton от октомври 2021 г. След това Феликс Лий, звездният член на южнокорейската група ''Stray Kids'', и посланик на къщата от август 2023 г.

Гости на първия ред бяха посланици и приятели на марката: Кейт Бланшет, Ема СтоунКатрин Деньов и други.

Философията на Louis Vuitton - едно красиво пътуване, което продължава.

Виж още