Зелената рокля на Зендая е гениален ход

  • Сподели:
Зелената рокля на Зендая е гениален ход

Пресконференцията на филма ''Challengers'' започна с модерен старт в Сидни, Австралия.

На Зендая не ѝ е чуждо да демонстрира невероятна мода на червения килим, а последната ѝ визия не прави изключение. Актрисата и стилистът ѝ Лоу Роуч заложиха на блестяща зелена рокля Loewe, която включваше дълбоко V-образно деколте и разрез до бедрата. Визията е дело на Джонатан Андерсън, творчески директор на Loewe. Андерсън е отговорен също за проектирането и създаването на костюмите за филма "Претенденти".

На пръв поглед роклята изглежда с абстрактен дизайн от черни спрейове, но при по-внимателно вглеждане пръските са оформени като силует на тенисист, който се готви да сервира. В едната си ръка сянката държи ракета, а в другата хвърля във въздуха тенис топка, която се приземява някъде около гръдния кош на Зендая под формата на искряща сфера. Драматичният разрез на роклята беше завършен от подходящи зелени обувки с остър връх и чифт диамантени обеци с капковидна форма.

Роуч, известен с новаторския си подход към избора на дрехи, често облича Зендая с тоалети на Loewe. Испанската луксозна марка е идеална за нея. 

Зендая е работила с бившия тенисист Брад Гилбърт в продължение на три месеца, за да се подготви за филма. Ще видим актрисата в ролята на Таши, някогашна тенисистка, която сега тренира съпруга си Арт, изигран от Майк Файст. След контузия, която на практика слага край на собствената ѝ кариера, Таши е оформила Арт като шампион от Големия шлем по време на брака им, но когато той внезапно започва да губи мач след мач, тя е принудена по унизителен начин да го представи за състезание на Challenger, което е значителен удар по егото му. Патрик, бившият приятел на Таши и най-добрият приятел на Арт от детството, изигран от Джош О'Конър (''Короната'') - се появява отново като сексуалното напрежение между тримата.

Като се имат предвид спечелените от нея награди "Еми" за "Еуфория", има голяма вероятност ролята да донесе на Зендая първия ѝ "Оскар".

"Тя е прекрасна", казва Гуаданино за актрисата. "Монтирахме филма и почти не използвахме нито един неин дубльор. Толкова е добра."

Филмът излиза в САЩ на 26 април.