Топ 5 подводни ресторанта на Малдивите

  • Сподели:
Топ 5 подводни ресторанта на Малдивите

Построени на метри под океана, предлагащи великолепна гледка към морския живот през стъклени тавани, тези ресторанти наистина предефинират преживяването на подводната кухня на Малдивите. За да превърнете ваканционното си преживяване на острова в незабравимо събитие, трябва да ги посетите.

Разгледайте списъка на петте най-добри подводни ресторанта на Малдивите.

Подводен ресторант Ithaa - сюрреалистично преживяване под водата
Построен на 16 метра под морското равнище, Ithaa е несъмнено най-добрият подводен ресторант на Малдивите, който трябва да посетите. Предлагащ 180-градусова панорамна гледка към красивия морски живот, този ресторант осигурява абсолютно незабравимо преживяване и е единствен по рода си на острова.

Това, което го прави изключителен, е, че може да бъде резервиран и за частни закуски, сватби и други специални поводи. Добавете този ресторант в списъка си с подводни ресторанти на Малдивите, където можете да се насладите на вкусна храна.

Ithaa е първият в света изцяло стъклен подводен ресторант и е носител на три глобални награди на World Luxury Restaurant Awards, 2017 г.

Кухня: Европейска

Работно време: 11:00 до 12:00 часа всеки ден

Оценка на TripAdvisor: 4.5/5

Местоположение: Conrad Rangali Island 20077, Малдиви

Subsix - Насладете се на пищна вечеря
Подводният ресторант Subsix на Малдивите е буквално подводна детска площадка и първият подводен нощен клуб на острова. Това е един от най-посещаваните подводни ресторанти на Малдивите. Вярно на името си, всичко - от столовете, които приличат на морски анемони, до бара с форма на раковина - отразява аурата на морето.

На всичкото отгоре полилеите, наподобяващи корали, и океанското синьо осветление допълват темата за русалките и карат човек да се чувства като част от подводния живот. Ако търсите евтин подводен ресторант на Малдивите, трябва да посетите подводния ресторант Subsix.

Това, което прави този ресторант изключителен, е не само преживяването, което предлага, но и тръпката, свързана с достигането до него. След като се качите на моторна лодка, можете да си проправите път към него, спускайки се по тристепенно стълбище.

Работно време: 12:00 до 14:30 ч. за обяд всеки ден и от 21:00 ч. за подводно светещо парти всяка сряда и събота

Оценка на TripAdvisor: 5/5

Местоположение: Niyama Private Islands Maldives, Huluwalu, Dhaalu Atoll 00000, Малдиви

SEA - единствен по рода си
Ресторант SEA в Anantara Kihavah издига преживяването за подводна кухня на Малдивите на ново ниво. Освен че предлага впечатляваща гама от вина, която обхваща девет десетилетия, той разполага и с отлична гама от живи същества, които плуват и танцуват, докато вие се храните. Няма съмнение, че това е изключително място, което да посетите с любимите си хора, за да изпитате подводния живот с очите си!

Като първата в света подводна винарска изба, SEA предлага мечтано и необикновено преживяване, придружено от международни гурме ястия.

Работно време: От 12:00 до 14:00 часа за обяд и от 18:30 до 22:30 часа за вечеря

Местоположение: Остров Kihavah Huravalhi, 20215, Малдиви

5.8 Подводен ресторант - насладете се на вкусна храна под водата
Ослепителен на външен вид и предлагащ изискана подводна кухня, това е един от екзотичните ресторанти на Малдивите, който е не по-малко от чудо. Макар че това е чудесно място за обяд, той е и идеален за преживяване на вечеря по залез слънце. Богатото меню на ресторанта допринася за разкоша и го превръща в необикновено кулинарно удоволствие за вас. Цените тук може да ви се струват твърде високи, но повярвайте, преживяването си заслужава!

Разположен в Hurawalhi Island Resort, 5.8 е най-големият в света изцяло стъклен подводен ресторант на Малдивите, който предлага класно изживяване и мултикулинарна феерия.

Кухня: морски дарове, европейска, международна, фюжън

Работно време: От 12:30 ч. за обяд, от 18:15 ч. за вечеря по залез слънце

Оценка на TripAdvisor: 5/5

Местоположение: Hurawalhi Island Resort, атол Lhaviyani, остров Hurawalhi, Малдиви

Minus Six Meters - не е обичайната вечеря
Разположен сред плюшената атмосфера и красивия морски живот, Minus Six Meters е блестящото бижу в короната на Озен. Той предлага невероятно изискано изживяване и екзотична кухня с морски дарове, която ще ви завладее с очарованието си. Към ексклузивността се прибавя и фактът, че можете да се храните в ресторанта безплатно, ако останете в курорта за повече от четири нощувки. С разположението си на 20 метра под синята лагуна, той е идеално най-романтичното и сюрреалистично място, което да посетите с любимите си хора. Освен обяда, тук можете да опитате закуските с шампанско или да резервирате мястото за специални вечерни тематични събития.

Изключително място за хранене под водата, Minus Six Meters предлага завладяваща гледка към морските костенурки, раковините и другите изумрудени красоти.

Кухня: Европейска, морски дарове

Работно време: 12:00-14:00 ч. за обяд и 19:00-22:00 ч. за вечеря

Оценка на TripAdvisor: 5/5

Местоположение: OZEN by Atmosphere, Maadhoo Island, South Mal- Atoll, Maadhoo Island 20094, Малдиви

Няколко съвети, които ще ви бъдат от полза
Избрахме няколко съвета, които трябва да имате предвид, докато посещавате подводните ресторанти на Малдивите, за да си осигурите безпроблемно посещение с половинката си. 

Ако сте на почивка на Малдивите със семейството си и имате деца, опитайте се да посетите ресторант Ithaa за обяд, тъй като в него не се допускат деца по време на вечеря.

Всички тези подводни ресторанти на Малдивите имат различни часове за обяд и вечеря. Не забравяйте да проверите графика, преди да планирате посещението си.
В случай, че не сте отседнали в съответния курорт на подводния ресторант, който искате да посетите, свържете се с управата на курорта и резервирайте предварително трансфери и маса.
Уверете се, че сте елегантно подходящо облечени.