Дни преди да почине, Джен успява да се омъжи за своя любящ Бен

  • Сподели:
Дни преди да почине, Джен успява да се омъжи за своя любящ Бен

Двойка, която е била сгодена в продължение на 11 години, сключва брак три дни преди булката да почине от рак.
43-годишната майка на пет деца почина, държейки ръката на съпруга си, след като той за последен път ѝ пожелава „лека нощ".

Бен и Джен Купър се сгодили през 2010 г., но продължили да отлагат сватбения си ден, поради редица причини като работа, кариера, деца и различни семейни проблеми. Двойката най-накрая сключва брак в хосписа Severn в Телфорд, Шропшир, само дни преди Джен да си отиде от този свят след като се сблъсква с поредна битка с рака.

Миналата година 43-годишната майка на пет деца отпразнува петгодишна ремисия след лечение на рак на гърдата.
Месеци по-късно, точно преди пандемията, учителката по математика отново била диагностицирана с рак, след като открива нова бучка под мишницата си.

Двойката планира сватбения си ден за 27 ноември, след влошаване здравето на Джен и с цел тя да изживее своя специален ден.
На подписването били само те, майката на Джен и двама техни свидетели. Джен се облякла в красива бяла рокля, вечеряли, а музиката, която звучала, била тази на Бон Джоуви.

Всичко било перфектно, доколкото, разбира се, е възможно в тези условия. Медицинските сестри закачили роклята на Джен в стаята ѝ, за да може тя да я гледа, докато е в леглото си.


''Децата бяха толкова развълнувани от сватбата, че се притеснявах да се прибера вкъщи и да им кажа, че сме се оженили и че не са успели да бъдат там, но слава богу, те просто се радваха за нас.''
 

Джен има две деца от бившия си съпруг, а от съвместния им живот с Бен имат още три.„Нямах представа как ще успея да се грижа за пет деца преди Коледа и три предстоящи рождени дни, когато заплатата ми едва покрива сметките самостоятелно. Даренията от хората и организациите ще ми помогнат да се уверя, че първият им рожден ден и тяхната първа Коледа без майка е възможно най-мирна и спокойна. Останах с нея известно време, държах я за ръка и ѝ говорех, докато приятелят ми дойде да ме вземе.
Тогава я целунах за последен път, пожелавайки „лека нощ", след което се прибрах при децата.", казва Бен.

Бен сподели снимка на двойката след сватбата им в Twitter, като написа: ''Най-накрая се ожених за любовта на живота си. Това не беше денят, който сме планирали, но беше невероятен. Сърцето ми е разбито, че този брак ще се брои в дни, а не в години. Не отлагайте нещата. Кажете на хората, които обичате, че ги обичате още днес!''