Мила Йовович: Хората плащат с кръвта и сълзите си

  • Сподели:
Мила Йовович: Хората плащат с кръвта и сълзите си

Мила Йовович е с разбито сърце и споделя, че е поразена от руската инвазия в родната ù страна.
Родената в Украйна актриса сподели в пост в Instagram как се опитва да "обработи" събитията в родното си място.

"Моята страна и хората са бомбардирани. Приятели и семейства се крият. Моята кръв и корените ми идват от Русия и Украйна. Разкъсвам се на две, докато гледам как се разгръща ужасът, унищожаването на страната, разселването на семействата, целият им живот лежи на овъглени фрагменти около тях.
Спомням си войната в родината на баща ми, бивша Югославия, и историите, които семейството ми разказва за травмата и терора, които са преживели. Война. Винаги война. Лидери, които не могат да донесат мир. Безкрайният гигант на империализма. И винаги хората плащат с кръвта и сълзите си."

Звездата от "Resident Evil" е родена в Украйна, но прекарва ранното си детство в Москва.
46-годишната актриса също включи към публикацията си връзки с организации, които да помогнат на народа на Украйна.
Йовович е родена в столицата на страната Киев от майка рускиня и баща сърбин и прекарва голяма част от ранното си детство в Москва, родния град на майка си. През 1980 г., когато тя е на пет, семейството ù напуска Съветския съюз и се премества в Лондон, преди в крайна сметка да се установи в Лос Анджелис.

Други знаменитости също изразиха мнения и позиции в подкрепа на Украйна, включително Аштън Къчър, който е женен за украинската актриса Мила Кунис.