Обединени от скръбта

  • Сподели:
Обединени от скръбта

Синовете на крал Чарлз III и техните съпруги - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, направиха рядка съвместна поява в събота пред замъка Уиндзор, поздравявайки тълпите от хора, събрали се, за да оставят цветя и послания в памет на кралица Елизабет II.

Уилям и Катрин, принцът и принцесата на Уелс, и Хари и Меган - херцогът и херцогинята на Съсекс, вървяха покрай големи купчини цветя и подаръци, четейки бележки със съболезнования и махайки на доброжелателите, които са дошли да покажат уважението и любовта си.

Двамата братя са имали обтегнати отношения, особено след като Хари и Меган обявиха през 2020 г., че планират повече да не работят като кралски особи и да се преместят в Съединените щати.

Интервю с Опра Уинфри миналата година, в което Хари и Меган посочиха, че неназован член на кралското семейство се е притеснявал за цвета на кожата на нероденото им бебе, когато Меган беше бременна с първото им дете, Арчи, предизвика допълнителен смут.

Все пак през юни Хари и Меган се завърнаха за тържествата по повод Платинения юбилей на кралицата, първото им официално кралско събитие от началото на март 2020 г., когато присъстваха на служба за Британската общност в Уестминстърското абатство и след това заминаха за Канада, а по-късно и за Южна Калифорния.