Астрологична карта за зодия Козирог

  • Сподели:
Астрологична карта за зодия Козирог

22 декември – 20 януари
Стихия – Земя
Управляваща планета – Сатурн

С навлизането на десетия зодиакален знак в Астрологията, животът започва да се успокоява и да придобива, един нов смисъл. Всички хора по света, започват да се нуждаят от едно по-нормално и подредено бъдеще, в което да открият щастието си.

Козирогът се отличава, чрез своята по-реалистична природа, в която ярко се открояват доза сериозност, внимание, подозрение и дълбока ангажираност. Този земен знак притежава солидна концентрация, която му помага да извършва своите ежедневни задачи повече от успешно. Дисциплиниран, работлив и задълбочен, той успява перфектно да ръководи голяма група от хора, тъй като предварително е успял да създаде точен модел на работна ангажираност, по който всичките му подчинени да бъдат възможно най-продуктивни.

Козирогът е добър лидер и се отличава със своето развито чувство за достойнство и спазване на правилата, а всички, които не успяват да се впишат в тези норми, той бързо зачерква от своя списък. Този знак не се страхува да представи своята гледна точка и да защити позицията си, въпреки своята консервативност и предпазливост, Козирогът притежава една задълбоченост и мотивация, която му дава възможността да постига желаното. 

Лоялен, дисциплиниран и открит, този знак е символ на разума, искрената и дълбока любов. Често пъти неговата обвивка успява да заблуди останалите хора и те по-скоро го възприемат за прекалено студен и безсърдечен, но това съвсем не е така, защото той е сътворен от няколко пласта, а под тези пластове се крие една наистина голяма душа - чиста и неопетнена от интриги и злоба. 

Козирогът умее да поема отговорност за своите действия и не се страхува винаги да застава зад совите думи. В него винаги се накланят две желания и те са свързани с мечтата му да бъде възможно най-близко до земята и същевременно да бъде част от светския живот. Козирогът може да прекара дълго време в размишления свързани с живота и това, което е най-добре да се направи, за да може да подобри своето бъдеще, както и на тези хора, които са най-близко до сърцето му.

Благодарение на своята упоритост и неуморен труд, той бързо успява да се реализира в областта, която най-силно го влече, нещо повече Козирогът никога не се отказва и продължава да се развива и да се бори за по-високо място в йерархията. 

Този земен знак наподобява пъзел с милион части, който изглежда напълно съвършен, но е нужно много време, докато човек сглоби всички елементи от него, така и Козирогът е труден за разбиране, особено за тези хора, които отскоро го познават, но въпреки всичко това, в себе си той носи една чиста красота и вълшебство. 

Тази зодия е свръх интелигентна, организирана, справедлива и изпълнена със съчувствие, особено към тези, които са по някакъв начин са ощетени от съдбата. Козирогът е търпелив, но неговото спокойствие приключва в момента, когато някой се опита да го подведе или нарани, тогава в него започват да бушуват могъщи емоции, които разбира се, стават видими и за околните. Гневът на Козирога може да бъде наистина яростен и опустошителен, но въпреки това в повечето случаи, той е съвсем на място и напълно справедлив .