Астрологична карта за зодия Водолей

  • Сподели:
Астрологична карта за зодия Водолей

Рождени дати - 20.01 – 19.02
Управляващи планети – Уран и Сатурн
Въздушен знак

Водолеят е единадесетия астрологичен знак свързан със съзвездието Водолей. Този знак е обладан от желанието да се скъсат всеобщоприетите норми, наподобяващи окови и човешкия дух да се освободи от всичко онова, което пречи на неговото извисяване и развитие.

Този астрологичен знак е изключително независим и логичен. Водолеят е от зодиите, които на външен вид показват силна доза ексцентричност, както и свобода на мисълта, но дълбоко в себе си този знак е емоционален, чувствителен и състрадателен. Привидната своенравност и непредсказуемост го правят необикновен и напълно различен от останалите астрологични знаци, а неговото непостоянство, разкрива едно желание за непрестанно търсене и откриване на нови хоризонти.

Наред със своите странности тази зодия успява да изпъкне и с вълшебните си заложби, като изобретателност, силна интелигентност, упоритост и задълбоченост във всяко свое действие. Когато един истински Водолей се стреми към дадена цел, той успява да съсредоточи цялата си енергия и мотивация в нейното изпълнение, но когато дадена задача не му е на сърце това става видимо и за околните. 

Когато този знак е убеден в дадено нещо, определено е трудно човек да промени начина му на мислене и да го насочи в друга посока, просто защото Водолеят трудно се подава на странично влияние и манипулация, въпреки че отстрани изглежда обратното.

Магнетичен, чувствен, необикновен, този въздушен знак носи вълшебната красота на всичко онова, което не може да се види с обикновено око, дори самото общуване с него успява да зареди събеседниците му с положителна енергия, именно защото тази зодия носи в себе си огромно количество чистота и духовна мъдрост. 

Когато е в компанията на други хора често пъти той бива възприет от останалите, като различен и това донякъде се дължи и на управляващата планета Уран, която властва над този необикновен астрологичен знак. Тази планета е свързана с личното превъзходство, ексцентричността и търсене на нови усещания и именно тези неща са основните дърпащи сили при Водолея, които го карат да се отличава от всички други зодии. 

За този знак е изключително трудно да се обвърже емоционално, просто защото прекалено много държи на своята лична свобода и трудно би свикнал да бъде ръководен от чужди желания мнения и мечти. Водолеят е единственият господар на собствения си живот и това наистина се е превърнал в закон за него, който не подлежи на никаква промяна.

В работата си той е изключително ползотворен, трудолюбив и винаги подхожда с грижа към детайлите. Често пъти неговите колеги възприемат тази педантичност, като излишно скатаване, но истината е, че Водолеят истински държи да свърши своите задължения по най-добрия начин, както и да остави своя магичен отпечатък върху тях.

В любовта също той остава недоразбран, защото не е чак толкова съсредоточен върху емоционалната страна, колкото в това да запази същността си и свободата си на действие. Този слънчев знак е непрекъснато вдъхновен от нови идеи и има способността да превръща всеки дошъл проблем в цветно препятствие, което ще го издигне още по на високо. 

Интересен, магичен, свръхнадарен Водолеят е знакът, който носи магия със себе си, която бързо преобразява и всички останали хора, които са в близост до него.