Четири доказани метода, чрез които незабавно ще се почувстваме по-добре

  • Сподели:
Четири доказани метода, чрез които незабавно ще се почувстваме по-добре

Не винаги нещата се получават по начина, по който желаем, а съдбата е тази, която раздава картите на живота. Именно тя определя дали ще минем по трънливия път или ще прелетим през алеята на щастието.
Затова бъдете напълно сигурни, че дори и в най-сивия ден от живота ви, слънцето ще изгрее отново, а облаците, които до този момент са ви пречили да наблюдавате красотата на света, просто ще изчезнат. Казват че колкото тъжни моменти човек преживее в своя живот, точно толкова щастливи моменти му предстоят в бъдеще, защото именно това е балансът на Вселената, който въдворява някакъв ред и ни показва, че не всичко е толкова мрачно и страшно, колкото ни се струва. 

Обикновено заобикалящата ни среда е тази тънка нишка, която силно въздейства на нашето емоционално състояние, защото точно тези хора, с които сме обградени, успяват да влияят на начина, по който се чувстваме. Като например семейството и приятелите, това са хората, които ни дават това успокоение и защита, от които се нуждаем тогава, когато сме изгубили ясна представа за своето бъдеще, а животът ни е изцедил тотално.

Приятелският съвет дошъл от безкористен наш спътник ни помага да осъзнаем своите грешки и да се насочим в правилната посока. Но обикновено, освен всички положителни личности, с които животът ни събира, съществуват и такива, които умело се опитват да объркат нашите планове и да съсипят напълно настроението ни. Често пъти се случва да се чувстваме зле от факта, че човекът до нас не може да ни разбере или пък обичаме някого, но той не успява да отговори на нашите чувства и така цялото това преплитане на емоции, започва да се отразява на нашето самочувствие и добро настроение. В други случаи просто денят ни е тръгнал на криво, а събитията в него са успели да отнемат цялата ни енергия и мотивация за действие, точно тогава можем да прибегнем към тези прекрасни методи, които ще ни помогнат отново да си възвърнем положителните усещания и да усетим вкуса на щастието.

1. И най-мрачният ден от живота носи някаква поука, която бързо трябва да грабнем 
А вашата цел е тази, дори и сред най-тежките задачи, които ви е изпратила съдбата, да намерите онова зрънце щастие, което ви се полага и което всъщност ще даде нов старт за добрите събития. Колкото по-черноглед е един човек, толкова повече неприятни събития предизвиква към себе си, а когато се научи да ги посреща с усмивка, той ще може да се радва на всеки един миг от живота си, без да се налага да изпитва постоянно чувства на тъга и умора от всичко. Затова просто си вземете поуките, усмихнете се и продължете напред.

2. Правилните хора в живота ни, могат да ни заредят с могъща енергия
Този лек е срещу всякакъв вид депресии и лошо настроение, но тук ключовото е, да намерим най-подходящият човек до когото се чувстваме сигурни, спокойни и щастливи, след което да се посъветваме с него и заедно да намерим изхода от трудната ситуация. Хората са способни да отнемат нашите енергийни сили, но има и такива, които ни действат като зарядно готово да ни възвърне отново желанието за живот и да събуди нови стремежи и мечти в нас. Затова е важно да потърсим именно тези приятели, които ще са насреща тогава, когато се чувстваме най-уязвими и нещастни.

3. Поглезете се – доставете си удоволствие
Когато се чувствате най-нещастни пренасочете вниманието си към нещо приятно, което ще ви изкара от бездната на тъгата и ще създаде във вас усещането за щастие. Това може да бъде ароматна вана, почивка сред природата или пък си купете нещо, за което отдавна мечтаете, защото всички знаем, че най-добрата терапия срещу лошо настроение е именно шопинг терапията. Още няколко начина, чрез които можете да подобрите настроението си, са чрез любимо хоби, хубава книга, разходка в парка, приятна музика и забавен филм. 

4. Усмихнете се на живота и той ще ви се усмихне
Много е просто, кажете си, че идва нов ден, който ще ви донесе повече късмет и добри възможности и забравете за неприятностите. Колкото по-често и искрено се усмихвате над неприятните събития в своя живот, толкова по-силни ще станете, а когато съдбата забележи това - ще ви възнагради с безброй прекрасни мигове в бъдеще. 
Никога не забравяйте, че и най-трудният момент в живота ни носи някакво послание към нас, като само ние можем да го разкодираме и да си вземем поуките от него! Въпреки това, трябва винаги да бъдем сигурни, че след всяка буря, отново ще изгрее слънце.