Духовни упражнения за привличане на енергия и дълголетие

  • Сподели:
Духовни упражнения за привличане на енергия и дълголетие

Още преди хиляди години в древен Китай хората са измислили приятни начини, чрез които да възстановим своята енергия и да придобием по-голяма сила. Част от техниките са били използвани да подобрят кръвообращението и физическото ни здраве, като напълно успяват да заличат отпечатъка на годините, а друга част от тях е била свързана с красивата духовна същност, за която те са влагали много време и усилия, докато я изградят. 

В днешния свят стресът, преумората, липсата на мотивация и различните видове заболявания, успяват да отнемат цялата ни енергия и да ни накарат да се чувстваме, дори на повече години отколкото сме в действителност.
За да може да се погрижим правилно за своето здраве, трябва да обърнем специално внимание на различните видове техники, като медитация, йога, дори на тези, които са свързани с физическата подготовка и извайването на стройна фигура, като бойните изкуства, аеробиката, танците под фона на приятна музика и всички упражнения, които по някакъв начин успяват да ни докоснат и мотивират да дадем повече от себе си. Колкото повече време полагаме да съхраним своето здраве и да поддържаме добра форма, толкова по-добре ще ни се отплати животът, като ни даде усещането за здраве, младост и свобода на духа. Хубаво е да започнем първо с леки физически упражнения, които ще ни помогнат за по-лесното храносмилане, добрия сън и гъвкавостта. След което можем спокойно да преминем на различни видове техники, чрез които да подсилим паметта. 

Упражнение за привличане на енергия и дълголетие

В моментите, в които се чувстваме емоционално изтощени и особено напрегнати, можем спокойно да преминем към тази техника, която е изцяло изградена върху визуализацията на всичко онова, което би ни донесло пълна свобода и щастие. Тези духовни упражнения ще дадат резултат тогава, когато искрено повярваме в това, което си представяме мисловно. Чрез помощта на своето въображение ние без проблем ще можем да контролираме своите мисли, чувства и емоции, а така по-лесно ще подобрим своя живот и ще се чувстваме напълно удовлетворени от него. 

Ако се чувствате духовно и емоционално потиснати можете да използвате техниката за визуализация, която ще ви накара да се чувствате значително по-добре и ще ви зареди с положителна енергия. За целта трябва да успокоите на първо място своето физическо тяло и да се отпуснете удобно, след което си представете тези неприятни емоции, които изцяло ангажират вниманието ви и ви карат да се чувствате нещастни. Сега оставете на своето въображение да ви отведе на брега на морето, където трябва да си представите как изхвърляте ненужните товари, след което се пречиствате с помощта на водата. След този ритуал усетете прилива на енергия, който преминава от стъпалата към главата ви и успява да зареди всяка ваша клетка с положително послание, което от своя страна създава във вас усещането за духовно пречистване и съвършенство.

Колкото по-добре контролираме своите емоции, толкова по-голям контрол имаме над ситуациите и така успяваме да съхраним своите нерви и духовна свобода, без да се налага да използваме силни медикаменти. Само с помощта на тези техники и усъвършенстване на мисловната визуализация можем да постигнем чудеса и да съхраним здравето си. Когато човек е зареден от положителни частици, той успява да погледне на заобикалящия го свят с други очи и обичайните проблеми започват да му изглеждат като дребни и незначителни песъчинки, които вече нямат влияние над бъдещето му.

Сами разбирате, колко е важно човек да може да работи комплексно със своето вътрешно ''Аз'' и да достига онези свръх висши нива на духовното изцеление и опрощаване. Тогава човек ще има свободата да избира и да ръководи всяка част от своя живот и да изпита сладостта на щастието.