Истинското щастие – да обичаш и да раздаваш от своята любов

  • Сподели:
Истинското щастие – да обичаш и да раздаваш от своята любов

''Една дума ни освобождава от цялата тежест и болка в живота: тази дума е Любов!'' - Софокъл

Човек не е живял истински, ако не е изпитал любов през дните, които му е отредил животът. Истинското щастие се крие в тези дребни моменти, в които сърцето ни тупти безспирно, а в стомахът ни трептят емоции наподобяващи полета на пеперуда.

Щастието се крие в тези моменти, в които държим ръката на своите близки в които откриваме, че не сме сами и има за какво да благодарим в края на годината. 
Любовта е тази мощна сила, която ни изпълва с ентусиазъм да се борим и никога, да не прекланяме глава пред трудностите, които ни е поставил животът. Да обичаш означава да откъснеш малка частица от себе си, която да я предадеш на друг човек и с която той да запълни своите липсващи части в сърцето. 

''Любовта е онова чувство, при което чуждото щастие е определящо за твоето собствено!'' – Роберто Хейлейн

Колко е малко е нужно на човек, за да бъде щастлив – подкрепата на друг човек и усещането, че не е сам в този голям свят, че има на кого да се облегне в труден момент. За да бъде един човек цялостен той задължително трябва да носи в себе си тази топлина, която е породена от близостта с другите хора, както и споделянето на усещанията, които се свързват с любовта. 

Всеки човек поне веднъж в живота си, трябва да благодари за този дар, че има възможността да обича своите близки приятели, роднини и хора, които в действителност създават и подържат неговия прекрасен свят, в който живее. 

Любовта е тази мощна сила, която оцелява пред всякакви трудности и обстоятелства, тя е тази частица въздух, която ни липсва, когато в живота не присъства такъв човек, на когото можем да кажем – ''Обичам те, от цялото си сърце и душа!''

Затова, ако имаме такива хора до себе си, никога не трябва да отлагаме във времето това, което чувстваме към тях, защото времето е точно определено на всеки и никой не може да си купи повече отколкото му е дадено отгоре, а животът е истински, само и единствено, когато човек е успял да изпита любов и да я предаде и на останалите хора!

''Обичай тези, които те обичат!'' - Волтер