Как да открием щастието в дребните неща

  • Сподели:
Как да открием щастието в дребните неща

Всеки човек открива своето щастие на различни места, но именно хората, които са имали пряк допир до него знаят, че то не се състои в материалните ценности, нито пък във властта и благосъстоянието, щастието е настроение на духа ни и когато сме доволни от това, което чувстваме и виждаме пред себе си, ние всъщност сме истински щастливи. 

''Щастието е, когато сутрин отидете на работа с радост и се върнете у дома с радост вечер!'' – Никулин Юри 

Щастието е плод на нашата нагласа и присъствието на духа, защото когато сме в добро настроение и чувстваме подкрепата на своите близки, ние всъщност го изживяваме без да осъзнаваме, че то се крие, именно зад дребните детайли, които организират нашето ежедневие и сглобяват пъзела наречен живот. Да си истински щастлив не е мисия невъзможна, важно е да можеш да откриеш това, което разпалва пламъчето в теб и кара в стомаха ти да летят пеперуди, защото щастието се крие и в най-силните съкровени чувства, които ние хората изпитваме.  

Докато препускаме по своя път и губим контакта с заобикалящата ни среда, както и с хората около себе си, ние сме неспособни да изпитаме това вълшебно чувство, което всъщност дава смисъл на дните ни.

''Щастието е само страничен ефект от добре организиран живот!'' – Михаил Литвак 

Освен нагласа, то е и правилната настройка, която всеки човек трябва да знае, как да я превключи в себе си и докато тичаме напред-назад стресирани и все по-напрегнати от натиска на безвремието, ние постепенно губим себе си и се отдалечаваме от възможността, да живеем спокойни, подредени, верни на своите принципи и щастливи от своя начин на живот.

Ние сме щастливци когато знаем, какво искаме и се настроим на позитивна вълна, защото няма сила в света, която да ни разконцентрира и да ни отклони от най-важната човешка цел, а именно хармония и споделено щастие.

Повечето хора са щастливи, когато техните близки са здрави и удовлетворени от своя живот и именно това е споделеното щастие, както и привилегията да намерим своята сродна душа и заедно да споделим тези прекрасни моменти.

''Щастлив е онзи, който може да различи красотата в обикновените неща, където другите не виждат нищо!'' – Камил Писаро

Човек може да открие своето щастие и в дребните неща и дори останалите да не виждат това, което силно топли душата ни, ние трябва да държим до себе си точно тези неща, които имат силата да ни правят щастливи.

Дори въздуха, който поемаме когато вдишваме, за някои хора е безобидна даденост, но за други истинско щастие, дори това, че сме здрави е нещо, за което трябва истински да се радваме, защото при други хора точно тази неземна благословия липсва, а ние сме истински привилегировани от това, че го притежаваме.

Дори това, че имаме, на кой да кажем добро утро, добър ден и лека нощ, също е добър повод да се чувстваме прекрасно.

''Девет десети от нашето щастие, зависи от здравето!'' – Артур Шопенхауер  

Хората трябва да осъзнаят, че животът е така кратък, а щастието е състояние на духа, което ние самите настройваме на правилната честота, затова бъдете здрави, щастливи, обичайте се и не спирайте да търсите своето щастие в дребните неща, които животът ни е предоставил на златен поднос!

''Роден съм и това е всичко, което е необходимо за да бъда щастлив!'' – Алберт Айнщайн