Как да се погрижим по-добре за краката си

  • Сподели:
Как да се погрижим по-добре за краката си

Всяка една част от човешкото тяло е важна и е истински дар от природата, а когато човек обича себе си, той трябва да полага грижи и за своето тяло за да се чувства добре.

Когато човек се грижи за своя външен вид, той изглежда по-спокоен и същевременно много по-щастлив. Краката са част от тялото, на която по принцип повечето хора забравят да обръщат внимание и не полагат нужните грижи, но ако човек иска да се чувства и да изглежда добре, трябва да се съсредоточи и върху тази част от тялото си.

Основните характеристики на нашите крака са предопределени от генетични фактори, които всъщност са определили тяхната форма и дължина. Ние не можем да повлияем на тези фактори, защото те са природна даденост, но можем да подобрим значително вида на нашите крака, както и еластичността на кожата. На пазара вече има много продукти, които имат за цел да овлажнят кожата на краката ни и да я направят по-мека и сияйна. 

Хубаво е всеки ден да използваме подхранващ крем за крака и когато го прилагаме е добре, това да става с помощта на лек масаж, така ще стимулираме кръвообращението, защото когато нашата кръв достигне до крайниците ни, тя е със значително по-малко кислород от нужното, затова е добре често да масажираме своите крака.

Има няколко вида масажи, които биха ни помогнали да подобрим вида на краката си и да ни накарат да се отпуснем

Масаж на пръсти
За този масаж е нужно да бъдем изправени, като раздалечим леко двата крака и застанем на пръсти, след което отново на цяло ходило, така хем ще стимулираме своето кръвообращение, хем ще тренираме мускулите на прасците. 

Воден масаж 
За водния масаж ни е нужен подходящ съд, който да напълним с хладка вода, след което да се настаним удобно и да започнем масажа, като стимулираме точките на ходилото и с помощта на палеца и показалеца масажираме своите ходила. За този масаж могат да бъдат използвани соли за вана, както и морска сол, за по-голямо отпускане и истински релакс.

Ежедневен масаж
Този масаж може да го правите навсякъде и по всяко време. Нужно е да седнете удобно, след което започвате с единия крак, като стъпвате само на петата, а пръстите ви сочат нагоре, после на пръсти, като петата ви сочи нагоре, след което редувате краката, това упражнение се изпълнява около 10–12  минути и има способността, да свали натрупалата се умора от ходилата ни.