Как да смъкнем психическото напрежение с помощта на масажи

  • Сподели:
Как да смъкнем психическото напрежение с помощта на масажи

Когато се чувстваме уморени, стресирани и наистина особено напрегнати, трябва да се насочим към нелеката задача да успокоим своето тяло и ум, както и да се презаредим с нови сили.

Когато успеем да се отпуснем и започнем да мислим за хубави неща, ще можем да се пренесем на едно спокойно място, от което да заредим своята енергия и да се почувстваме щастливи, а затова е нужно да можем да ръководим своят ум и когато сме напрегнати, да го изключим и да отпочинем, докато не сме прегрели съвсем.

Наистина е ценно умение човек да може да балансира нещата и да изключва тогава, когато се чувства най-уязвим и независимо от случващото се около него, да може винаги да открива щастието навсякъде, където той се намира. Съществуват най-различни методи, които имат за цел да успокоят нашето тяло и психика, някои от тях са чрез помощта на масажи, които можем да правим сами в уюта на своя дом.

Първи метод 
Масаж на слепоочието 

Отпуснете се напълно, този масаж може да бъде практикуван и в легнало положение, след което затворете очи и си представете синьото небе и топлото красиво слънце над вас, както и едно от местата, на които се чувствате истински щастливи и спокойни. Погледнете се отстрани, как сте там, наслаждавате се на прекрасната гледка и се излежавате събирайки тен, докато си представяте тази приказна картина, започнете да масажирате своето слепоочие с помощта на палеца и показалеца, които са с докоснати върхове, използвайте и двете ръце, като едната масажира лявата част на главата, другата дясната, едновременно и с помощта на кръгови бавни движения.

Втори метод 
Масаж на стъпалата

Отпуснете се, настанете се удобно може да използвате удобно кресло, защото трябва да бъдете в седнало положение при това упражнение. Затворете очи, вдишайте бавно, като броите до 5 и издишайте, като броите до 10.

Когато издишате поетият въздух се постарайте да бъдете напълно отпуснати и да не мислите за нищо. Докато вдишвате и издишвате започнете да масажирате бавно своите стъпала, за помощ може да използвате дървена пръчка или точилка, която да сложите на земята и върху нея да поставите краката си, след което да ги движите бавно напред, след това назад по повърхността на пръчката, така ще можете да свалите напрежението от краката си.

Трети метод
Масаж на длани

Отпуснете се, настанете се удобно, това упражнение може да бъде направено и в легнало положение. Първо започнете, като с помощта на дясната ръка масажирате лявата, после ги сменете. За този масаж се използват палеца показалеца и средния пръст, с тях обхващаме другата ръка отгоре и отдолу, масажираме с кръгови движение, но само в една посока.

Този масаж ще ни помогне да смъкнем напрежението от своите ръце и да се заредим с нова и чиста енергия. Масаж на длани може да бъде направен и с помощта на дървени топчета с големина на орех, които едновременно да разтриваме в своите длани. Този тип масаж действа успокояващо на цялата ни нервна система.