Как да се справим с проблемите, чрез помощта на подсъзнанието 

  • Сподели:
Как да се справим с проблемите, чрез помощта на подсъзнанието 

Подсъзнанието ни е като черната кутия на самолет, в която се запечатват всички наши мисли от миналото, от настоящето ни, дори и тези, които са свързани с мечтите ни за бъдещето. Когато успеем да влезем в контакт с него, ще усетим енергийната сила, която ще ни помогне да въведем баланс в живота си. 

Всяко нещо в този живот е сътворено с дадена цел, а нашето съзнание е онзи съдник, който контролира емоционалните ни изживявания и така, когато е насочено в посока да намери отговорите на даден въпрос, нашето подсъзнание започва да анализира събраната до момента информация, след което систематизира всички възможни варианти, чрез които бихме могли да излезем от трудната ситуация, но за да можем по-лесно да се справяме в по-напрегнатите моменти, трябва да се вслушваме в отговорите, които ни дава подсъзнанието. 

В действителност в него са скрити абсолютно всички отговори, от които се нуждаем, за да можем да подредим пъзела правилно и да постигнем успех. За всяка наша мисъл съществува дадена причина, поради която тя се е породила например - мислим си за почивка някъде далеч, извън обичайния стрес и хаос, а тези мисли всъщност са породени от желанието ни да изживеем нещо ново или просто да се отдадем на дълга и ободряваща почивка. Начинът, по който се чувстваме, пък е резултат на мислите ни на всичко онова, което складираме в своето съзнание и трупаме като енергия в себе си. И така, когато мислите ни са насочени предимно в негативна посока и постепенно сме изгубили вярата, че можем да се справим с дадено начинание, ние по този начин убеждаваме себе си, че нещата около нас носят отрицателен заряд и вътрешното ни ''Аз'', както и цялото ни тяло, започват да усещат тези стресиращи емоции, които са способни и да блокират центъра на нашето подсъзнание и то по-трудно да открие правилните отговори на проблема ни.

Когато обаче в мисълта ни присъстват силни и топли емоции, като обич, спокойствие, хармония и мир, ние даваме зелена светлина на нашето подсъзнание и така, то в пъти по-бързо достига до тази информация, която ни е нужна в дадения момент. Колкото по-стресирани и напрегнати сме, толкова повече зацикляме и толкова по-трудно, успяваме да се справим с проблемите, които за жалост вместо да решаваме на момента, ние ги натрупваме в главата си, след което идва момент в който напълно изключваме.

Затова е важно човек да намери своя начин, чрез който да успокоява мислите си и да дава почивка на съзнанието си, като го насочва към положителни моменти, които са способни да го заредят с енергия, след което то моментално ще започне да работи в наша полза. Всички съкровища и ключове за разрешаване и на най-сложните загадки, крием в себе си, но докато не се допитаме и не намерим вариант, чрез който да работим в екип със своите емоции, мисли и подсъзнание, няма да можем да постигнем вътрешна хармония, а всеки прииждащ проблем допълнително ще натоварва психиката ни. В най-дълбоките пластове на нашето подсъзнание са скрити всички отговори, които търсим, защото там се намира най-съвършеният разум и мъдростта, която до този момент сме събрали с всеки изминал ден от живота ни.