Как да възвърнем душевното си равновесие и да изглеждаме красиви

  • Сподели:
Как да възвърнем душевното си равновесие и да изглеждаме красиви

Докато препускаме все по-натоварени и ангажирани с ежедневните си задачи, често пъти забравяме, че за да се чувстваме добре, трябва да дадем на тялото и душата си малко покой. Стресът е основният източник на нервни болести, той е способен, дори да съсипе кожата на лицето ни и да изглеждаме в пъти по-стари, отколкото сме в действителност. Затова сами разбирате колко е важно да намерим баланса и да се отдаваме от време на време на хармонични занимания, които изхвърлят целия стрес от нашето съзнание и го подменят с усещане за удовлетворение. 

Представете си една пренавита музикална кутия, която постоянно изпълнява една и съща песен до безкрайност, но разбира се, като всичко останало в живота и при нея идва този момент, в който някое от захранващите колела, просто е ръждясало или с годините се е развалило. Тогава музикалната кутия спира да издава красивите мелодии, които са звучали до момента.

Това което се случва с нея се случва и с всеки човек по света, но истината е, че има много варианти, чрез които можем да позабавим старостта и да отложим този момент на ръждясване във времето. Но за целта е нужно да се грижим за своето психическо, духовно и физическо здраве, ако искаме нашата музикална кутия да работи по-дълго време. Умората и стресът са способни да поставят траен отпечатък върху нас, затова ако чувстваме, че душата ни е като пренавита музикална кутия, трябва да отделим време за почивка, йога, медитация, релакс или просто да се наспиваме достатъчно, тогава ще можем да се заредим с енергия и да грабим с пълни шепи от живота. 

Отпуснете се емоционално, духовно и физически
Колкото по-бързо се научим да се отпускаме и да изпитваме душевен комфорт, толкова по-привлечени ще бъдем от това да заразяваме и своите близки хора с тези положителни емоции, които са ни обладали. За целта можем да потърсим интересно занимание, хоби или спорт, който по някакъв начин ни докосва и презарежда батериите ни. 

Когато се чувстваме ужасно напрегнати, можем да използваме най-простата техника за да се отървем от стреса, като например трябва силно да пожелаем негативните мисли да излязат от нас, след което да не оставяме настъпващите промени да диктуват емоциите ни, само така ще можем да запазим баланса и да се радваме на всеки миг, носещ наслада и щастие в живота ни. 
Ние сме тези, които създаваме своя свят на щастие или стрес! Всички емоционални трънчета са произведени от нашето съзнание и единствено то е способно да ги разруши. Колкото по-негативни сме, толкова повече тези трънчета ни се забиват в мислите и създават усещането, че сме изгубили контрола над ситуацията.

Заложете на любовта и секса
Всички сме чували години наред как в действителност добрият секс се отразява на нашата визия, как опъва бръчките, разхубавява линиите на лицето и внася едно страстно пламъче в очите ни. Най-древният и изпитан начин да се преборим със стреса е да се отдадем на човека, когото обичаме и да се слеем с неговата душа и тяло.

Сексът има чудотворно въздействие върху душите и телата на хората и това е научно доказан факт. Особено когато изпитваме емоционални тревоги и искаме да възвърнем своето душевно равновесие, тогава трябва да се отдадем на любовта и на добрия секс, но с точния партньор, който би могъл да ни извади от всяка душевна криза. 
Любовта, освен че събужда воля за живот, но е и онази мощна сила, която ни кара да се погрижим за хората, които обичаме, както и за себе си. Колкото по-отдадени сме на нея и се наслаждаваме на прекрасни отношения с любимия човек, толкова по-жизнени, млади и красиви ще бъдем!