Как въздейства Луната върху човешката психика, физика и нервна система 

  • Сподели:
Как въздейства Луната върху човешката психика, физика и нервна система 

Човешкото тяло трябва да живее в хармония с природата и съвсем съзнателен трябва да бъде избора ни за по-добър и природосъобразен живот, ако искаме да се чувстваме и да изглеждаме добре. Именно храната е тази, която определя нашето духовно равновесие и физическо здраве, затова е важно да следим, кои са периодите, в които можем да се отдадем на здравословни диети, според разположението на Луната.

Луната влияе на целия човешки организъм, на физическата издръжливост и на нервната ни система, както и седемте фактора като – Новолуние, Пълнолуние, Положение на луната в Зодиака, Низходяща Луна, Възходяща Луна, Растяща Луна и Намаляваща Луна – всички тези фактори отключват различни симптоми и неразположения в тялото ни.
Когато има Новолуние разположението на Луната е между Слънцето и Земята, като самата Луна не може да се види с просто око на Земята в продължение на два до три дни, точно тогава тя неволно попада в абсолютно същия знак, в който в момента се намира и Слънцето. Точно този момент се нарича ''Времето за прочистване на човешкия организъм'', в който са най-подходящи всякакъв вид диети, както и здравословно гладуване – ''постене'',  за да може нашия организъм да се освободи от всички токсини и излишни мазнини. В този период човешкото тяло е по-отворено от към прочистване и разграждане на токсините, точно тогава можем и да свалим ненужните килограми. Но съвсем не така лесно се случват нещата, когато настъпи Растящата Луна този процес може да бъде наблюдаван точно след като премине Новолунието и е изключително неблагоприятен от към здравословни диети, както и в тези няколко дни човек е по-склонен да изпитва силни болки в крайниците. Ще разпознаем кога Луната навлязла в тази фаза по нейното тяло, което започва да изглежда видимо изтънено и постепенно започва да изпълва своите очертания. 

В моментна обаче когато Луната е успяла да запълни напълно своето небесно тяло, настъпва най-неподходящият момент за каквито и да е било козметични проекции по човешкото тяло като – операции, процедури за разкрасяване, посещаване на козметични салони и всякакъв вид манипулации свързани с тялото ни. Когато наблюдаваме този процес можем спокойно да се отдадем на почивка, релакс и медитация, защото това е най-подходящото време, в което човешкият организъм може да възстанови жизнената си енергия, както и е най-благоприятният период за творчески процеси, анализи и стартиране на нови проекти. Обикновено Новолунието не може да бъде усетено толкова мощно, колкото Пълнолунието, което има по-специфично влияние върху човешката психика и целия човешки организъм.

В периода, когато можем да наблюдаваме Пълнолуние, човек може да усети различни видове неразположения като например – безсъние, психическа изтощеност, силна тревога, паник атаки, болки в тялото, нервни изблици, тъй като Луната точно тогава има най-силно въздействие върху хората. 
Учените са установили, че точно в тази фаза се наблюдават най-много самоубийства по света, тъй като Луната успява да вникне в човешката психика и да провокира неадекватни действия и липса на разумен анализ над случващото се. Това е и причината огромен процент от хората да посягат на живота си, именно когато Луната се намира в Пълнолуние, точно тогава се установява нейната изключителна мощна енергийна сила, провокираща безконтролни и умопомрачителни мисли в човешката психика. 

Когато настъпи Пълнолуние започва и най-подходящият период за лунни диети, защото тогава шанса да свалим килограми и да прочистим своя организъм е в пъти по-голям, тъй като тогава значително повече се засилва обмяната на веществата в сравнение с останалите фази на Луната. 
При Намаляващата Луна обаче можем да усетим рязък спад на своята енергия да изпитаме чувства като меланхолия, хронична умора, ленивост, отпадналост и липса на концентрация. Но въпреки всички тези състояния на психически дисбаланс в този период човек трудно може да качи килограми, както и при тази фаза на Луната е най-подходящ за козметични и здравословни интервенции.

При Растящата Луна човек успява да увеличи своето тегло, както и да изпита чувство на преяждане, тежест и подуване в областта на стомаха. Докато при Намаляващата Луна се наблюдава обратното явление, в което обмяната на веществата се засилва и успява да изхвърли всички ненужни токсини от човешкия организъм.
Слънцето се задържа в продължение на един месец върху всеки зодиакален знак, докато се върти около Земята.
Луната пък успява да се задържи върху всеки зодиакален знак в продължение на два дни и половина, като в този период човек може да отключи неразположения в повечето органи и мускули. Луната влияе както върху целия човешки организъм, но и върху нервната система, храносмилането и психиката ни.