Психическата умора води до вземане на погрешни решения

  • Сподели:
Психическата умора води до вземане на погрешни решения

Всеки човек поне веднъж в живота си е имал такъв ден, който да запомни за дълго време. А този ден е бил съчетан от поредица проблеми. В един такъв ден всички си мислим, че няма как да стане по-зле и точно тогава съдбата ни показва, че винаги има и нещо по-лошо от това, което в момента ни се случва. 
Освен физически изцедени, напрежението и тревогите напълно объркват нашата представа за реалност и трезво мислене, което води до взимане на погрешни решения.

Забелязали ли сте, как не можете да съсредоточите мислите си, както и да вземете бързо адекватно решение в моментите, в които стресът се е натрупал и не сте успели да си отпочинете достатъчно. Именно тогава повечето хора правят най-погрешните избори в своя живот, напълно повлияни от натиска на своите емоции. 
Най-доброто лекарство срещу психическото изтощение на първо място си остава добрият сън! Когато човек не е успял да си набави нужните часове сън, неговите реакции стават все по-забавени, а реалната му преценка за събитията изчезва и бива заменена от спонтанност и неадекватни реакции. Сънят е този мехлем, който контролира нашите решения и когато той липсва, ние сме способни да предприемем неправилни действия в погрешната посока, повлияни от нерешителност, емоционално изтощение, стрес и страха, че не успяваме правилно да контролираме ситуацията.

Всеки е чувал поговорката – ''Сънят дава всички отговори!'', както и ''Утрото е по-мъдро от нощта!''. Когато човек не успява да намери алтернативни начини, чрез които да прочисти своето съзнание и да зареди тялото си с нужната му енергия, той не получава възможността да се справя с ежедневните неприятности по най-добрия начин. Всеки проблем има своето решение, но когато сме изтощени тези решения се превръщат в разпределени неправилно хаотични действия и така ние вместо да направим нужното в дадения момент се оплитаме още повече в своите прелитащи безцелно мисли.

Освен чрез зареждащ сън ние можем да дадем почивка на тялото си, като напълно се отпуснем и освободим душата си от натрупаните отрицателни емоции!
Съзнанието контролира нашите действия и то намира пътя обратно, но когато човек е прекарал много часове в извънреден труд и не е успял да вземе своята почивка навреме, нервното напрежение е способно да контролира всяко негово действие. Освен погрешните решения, които взимаме под натиска на психическото изтощения, сме способни и да натрупаме огромно количество безпокойство в себе си, което се отразява на нашата нервна система, а оттам започват да се отключват всякакъв вид здравословни проблеми. 

Когато успеем да контролираме своите емоции, ние ще можем и да координираме правилно своите действия!  Човек трябва да може да се откъсва поне за миг от реалността, като разтвори съзнанието си за духовната енергия и в този момент изхвърли от него всички проблеми, които провокират стреса и безпокойството. Нашият избор се състои в това да вземем най-правилните за нас самите решения в конкретни ситуации, но когато нямаме достъп до съзнателния анализ над ситуациите, криволичим между правилното и погрешното!