Психологическите бариери, които ни парализират

  • Сподели:
Психологическите бариери, които ни парализират

''Всичко, което те парализира, пречи и отклонява от целта, е създадено от теб. Можеш да го изхвърлиш, веднага щом решиш!'' – д-р Дайър

Светът така е устроен, че никога не трябва да чакаш събитията да определят живота ти, а винаги да се мотивираш и да преследваш всичко онова, за което силно копнееш. Когато човек е устроен да се задоволява с това, което съдбата му е отредила и няма нужната смелост да се хвърли в дълбокото и да вземе това, което би променило живота му в положителна насока, той вечно ще живее в оковите на своя психологически затвор, който сам е изградил в съзнанието си. 

Всичко, което ни спира, за да бъдем това, което искаме и да постигаме своите мечти, всъщност се крие в нашата нагласа, а когато не вярваме достатъчно, че можем да подобрим себе си и живота си, ние продължаваме да тъпчем на едно място, без мечти и без никакви постижения, просто съществуваме безцелно.

Затова сами разбирате, колко е важно човек да притежава правилната настройка в главата си, тази настройка в действителност е един трамплин, който ни позволява да надскочим себе си и да се доближим до своите мечти. Освен правилната настройка е нужна и мотивация, която да ни изтласка напред, защото когато човек няма желание да промени себе си, няма и сила в света, която може да му помогне. 

''Промени начина, по който гледаш на нещата и нещата, които гледаш ще се променят!'' – д-р Дайър

Грешките, които правят повечето хора, всъщност се състоят във факта, че не успяват да намерят правилния баланс в живота си, както и да различат важното от маловажното, а докато си губят времето в незначителни събития, те пропускат много добри възможности, които са способни да променят цялостно живота им.
Всеки човек има правото на избор, как да живее и как да планира бъдещето си, но когато е изградил в съзнанието си тези психологически бариери, той не може да направи и една крачка напред без да изпита страх от това, че ще се провали. Успелите хора не се страхуват от провала, те по-скоро го възприемат, като един добър безплатен урок, който ги мотивира да опитат отново, докато не получат желания резултат, а всички идеи, възможности, вяра и цели, тези хора са успели предварително да създадат в главата си, на мястото на тези бариери, които ни отказват да се борим за постигането на своите мечти и пречат на правилната ни преценка върху събитията. 

Човек трябва да се научи да работи в екип със съзнанието си, ако иска да подобри живота си! На първо място всички трябва да имаме предвид, че ние самите всъщност определяме правилата на играта, както и на това, което през следващите няколко минути ще премине през главата ни, защото мислите са плод на някакви вътрешни притеснения, изминали емоции, които са породени изцяло от нас самите, а контролът им е оставен отново в нашите ръце. 

''Ако вярваш, че нещо ще проработи, виждаш възможности. Ако вярваш, че няма да проработи, виждаш препятствия!'' – д-р Дайър

Силният и целеустремен човек се е научил правилно да ръководи мислите си, като ги е програмирал на първо място да не се настройват пораженски, когато видят препятствие, а просто да го прескочат или заобиколят.

Тези хора успешно са програмирали и предварително начертали пътя, който е способен да ги отведе на върха. При тях мисли като – ''няма да успея'' и ''това е загубена кауза'', просто не съществуват и тези психологически бариери, които почти всеки втори човек си поставя, са заменени от мисълта, че с каквото и да се заемат, те ще го завършат повече от успешно. Благодарение на своята самоувереност тези хора са успели да постигнат наистина значителни постижения и да подобрят живота си.

''Не можеш винаги да контролираш това, което става извън теб, но винаги можеш да контролираш, какво става вътре в теб!'' – д-р Дайър