Какво трябва да знаете за зодия Козирог – контролиращ, злопаметен и сериозен

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Козирог – контролиращ, злопаметен и сериозен

22 декември – 20 януари
Земен знак
Управляваща планета – Сатурн

Под влиянието на своята управляваща планета Сатурн, този земен знак изглежда студен, твърдоглав и изключително сериозен, но точно тези негови характеристики му помагат да реализира винаги всички целите си, благодарение на своята упоритост и на факта, че трудно се вслушва в думите на другите, той успява абсолютно сам да изгради своето успешно бъдеще. 

Дисциплиниран, обигран и в повечето случаи добър инициатор, Козирогът се справя хладнокръвно с всички предизвикателства, пред които го постави живота, дори нещо повече, те го карат да задейства своите свръх сили, като придобива още по-силно желание да се бори, докато зад гърба си не натрупа достатъчно победи. Именно хладнокръвието, с което действа му помага по-лесно да преминава през препятствията и да отстоява принципите си. Земен, открит и безкрайно интелигентен, този знак успява да ръководи голяма група от хора, благодарение на своята гъвкавост и нуждата си да контролира събитията, той се превръща в отличен началник, който успява да действа с няколко хода напред, пред своите противници. 

Нуждата му за контрол не винаги се оказва негативно качество, тъй като, когато човек притежава силата да подрежда своя живот до най-дребните детайли, той се научава да предвижда ходовете на своите опоненти и така в ръцете си държи всички козове, с които да спечели финалната игра защото при него е по-малко вероятно да изпита неприятни изненади, които впоследствие да объркат всичките му бъдещи планове. 
Козирогът дълго време помни, кой го е наранил и е забил нож в гърба му, дори умишлено се старае да не забравя всички онези хора, които са му причинили болка и го прави с единствената цел да не направи отново същата грешка и да им се довери, защото вече е наясно с крайните резултати и така, Козирогът успява да си спести празните ходове, както и възможността отново да бъде наранен, което го прави по-скоро предвидлив и умен, отколкото злопаметен и отмъстителен.

Ако има възможност, той би дал урок на тези, които са му причинили някаква болка, но ще го направи по най-съвършения и чист начин, по който тези хора наистина да успеят да си вземат поуките от своите грешки. Този земен знак притежава интересната дарба да разпознава същността на хората и още от първия момент, той вече е наясно, кой човек с какви намерения е в действителност, а недоверието му е единствено предпазна мярка, срещу всички онези злобни и безскрупулни личности, с които животът го сблъсква. Силната амбиция на Козирозите не им позволява да се отказват, когато по пътя срещнат трудности, а директно да атакуват с рогата напред и да вземат това което силно желаят. 

Упорити, активни, отговорни към своите задължения и неуморни, Козирозите винаги влагат много усилия и мисъл в своята работа, именно това е и причината да бъдат наистина успешни хора. Когато до себе си имате представители на тази зодия, вие ще се чувствате спокойни и напълно сигурни, че този човек, никога няма да ви предаде, защото Козирогът се бори до край за най-близките си хора и винаги застава плътно зад думите си.