Какво трябва да знаете за зодия Лъв – властен, суров и горделив

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Лъв – властен, суров и горделив

23 юли – 22 август 
Огнен знак 
Управляваща планета – Слънце 

Петият зодиакален знак е всъщност и самия Цар на джунглата и като такъв, този огнен знак се отличава със своя властен и доминиращ характер. Лъвът е от зодиите, които обичат тяхната дума да бъде се чува, нещо повече, те всячески се опитват да заемат възможно най-високите служебни постове и така да им чудесната възможност да разгърнат своя командирски потенциал.

Отстрани изглеждащ честолюбив, силен и амбициозен, този знак дълбоко в себе си е безкрайно чувствителен, всеотдаен, раним и жертвоготовен, особено що се отнася за хората, които обича, тогава ще успеете да чуете и силния рев, който ще накара цялото ви тяло да настръхне, защото той за секунди може да се превърне в страшен звяр, който не би се поколебал да ви разкъса, ако сте решили да сложите ръце на най-скъпите му хора.  

В очите на останалите хора, често пъти изглежда суров, горделив, недостъпен и дори арогантен, но в действителност, това са само част от неговите методи, чрез които успява да запази хладнокръвие и по този начин да почисти всички неподходящи, лицемерни и двулични личности от своя живот, тъй като Лъвът е свръх интелигентен, той никога не би се оставил на конкуренцията да го разкъса, именно затова е по-добре да подържа този суров и непоклатим образ пред останалите хора. За него имиджа е нещо изключително важно, затова предпочита още в самото начало да покаже на останалите, на кой къде му е мястото и да затвори устите на по-любопитните хора. 

Когато един истински представител на този огнен знак е решил да направи нещо, няма сила в света, която да спре неговото начинание и дори да си строши главата, той отново ще го направи с неустоим чар и финес, след което ще запретне ръкави и ще смени посоката, сякаш нищо не се е случило. 
Тази зодия определено се стреми към хубав в живот, в който да може да си позволи всичко и да бъде център на внимание, но Лъвът никога няма да остави човек в нужда, тъй като е известен със своята щедрост и с основния принцип в живота – ''Давай, за да ти се даде!''

Неговата щедрост, всеотдайност и ангажираност се усещат най-вече към тези хора, на които той се е доверил и които са се превърнали в неизменна част от живота му.

Твърдоглавостта му не му позволява да избегне дребните спънки, защото когато той се запъне напълно убеден, че е прав и най-могъщият танк в света не е способен да го помести, това е Лъвът и неговата независимост, великодушие, смелост, щедрост, увереност, активност, оптимизъм и природа дарба да омагьосва останалите хора, само докато говори, са достойни за възхищение.