Какво трябва да знаете за зодия Рак – обсебващ, прикрит и заядлив 

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Рак – обсебващ, прикрит и заядлив 

22 юни – 22 юли
Управляваща планета – Луна
Воден знак

Ракът е една от най-интересните, потайни и креативни зодии, която има силно развито въображение и изпитва силна нужда да се грижи за хората около себе си. Често пъти в очите на другите, той изглежда дръпнат, своенравен, рязък, заядлив и особено емоционален, но истината е, че неговото негодувание идва от големия страх от отхвърляне, който Ракът изпитва и заради когото се чувства изолиран и почти винаги неразбран от обществото. 

Този знак изпитва силната нужда да бъде обграден от любими хора и такива, които го подкрепят и обичат, а страхът му се поражда от самотата, която е и основната причина той да поставя една непробиваема бариера пред себе си. Една друга негова черта е, че той приема всичко за чиста монета и бързо се обижда, особено когато хората срещу него не са премислили думите си предварително и не са се съобразили с неговата ранима чувствителност. 

За този воден знак спорът е просто начин да открие истината, точно поради тази причина, той не се страхува да навлезе и в тази територия и да покаже, че не се страхува да сподели всичко онова, което другите в действителност умишлено премълчават, за да се харесат, а Ракът няма този проблем, напротив той ще ви разкрие своите мисли и ще бъде напълно откровен към вас, дори и истината да не ви допадне, той трудно ще успее да си я премълчи. Неговият рязък тон често пъти се бърка със заядливост, защото тази зодия е значително по-емоционална и няма особени задръжки. 

Потайността на Рака се поражда тогава, когато той усети някаква заплаха и се почувства застрашен, тогава няма сила в света, която да го накара да се разкрие и да даде в ръцете на противника си оръжие, с което директно да го погуби. Ракът е умен и никога не прави празен ход, нито пък се доверява прекомерно особено на хора, които още не е поставил на предварителните тест – изпитания, които могат да му гарантират, че срещу него е застанал открит и честен човек.

Отстрани Ракът може да изглежда прикрит и различен, но в действителност тази маска му помага да съхрани своите чувства и да се предпази от ударите на живота. В действителност, той умее да обича дълбоко и силно, но е готов да се разкрие единствено, когато е сигурен, че човекът до него  е напълно искрен и истински в своите намерения. Когато се влюби Ракът всячески се опитва да съхрани тази емоционална и силна връзка, което го прави на моменти някак обсебващ, но всичко което прави почти винаги е насочено към това да закриля, подкрепя и да се грижи за любимите си хора, дори отстрани да изглежда, че ги задушава и контролира, той се старае да ги защити и да ги предпази по този начин. 

Този воден знак се доверява трудно и дълго, премисля думите и действията си, нищо, че отстрани често пъти изглежда твърде хаотичен и емоционален, Ракът е от зодиите, които предпочитат няколко пъти да премерят преди да отрежат, както и да анализират това, което им се случва преди да вземат конкретно решение.

Най-близките му хора ще ви кажат, че този знак е по-скоро затворен песимист, виждащ първо винаги най-лошото във всяка ситуация, но това е още една от защитните му реакции, чрез която се опитва да се предпази от бъдещите разочарования, именно поради тази причина предпочита да постави всички карти на масата, независимо дали са печеливши или губещи, след което да се подготви и за двата варианта, които съдбата може да му предостави, което всъщност го прави рационален, сериозен и предвидлив човек.

Умен, стабилен и грижовен, в този мил домошар се крият много красиви емоции, а когато успее да намери своята сродна душа е готов да излее всички онези прекрасни и топли чувства пред обекта на желанията си и да му покаже какво в действителност означава силна, чиста и безкористна любов.