Какво трябва да знаете за зодия Скорпион – отмъстителен, агресивен и ревнив

  • Сподели:
Какво трябва да знаете за зодия Скорпион – отмъстителен, агресивен и ревнив

23 октомври – 22 ноември
Управляваща планета – Плутон
Воден знак

Осмият зодиакален знак е най-мистериозният и загадъчния от всички останали зодии. Този воден знак притежава емоционална чувствителност, която го кара бързо да се запалва, след което под напора на своите чувства директно да действа. Много хора го смятат за отмъстителен и донякъде това е и самата истина, тъй като Скорпионът не е от зодиите, които се подават лесно на манипулации, нито пък се оставя да бъде контролиран и обикновено, когато някой се опита да го измами или излъже, няма да остави нещата така, а ще се постарае да си върне всичко с лихвите. 

Този знак е като огледало, в което човек вижда собственото си отражение и ако той е лош и зъл към него, Скорпионът се превръща в най-страшния му кошмар, но ако е мил и истински към него и той ще отвори душата си и ще покаже колко грижовен, романтичен и чувствителен, може да бъде. Всичко при този воден знак зависи от отношението на останалите и обикновено, какъвто е подходът на човека срещу него, по този начин ще действа и самият Скорпион. 

Неговата емоционална природа го прави на моменти невъздържан, импулсивен, припрян, дори и избухлив, но положителното от всичко това е, че след като е успял да излее целия си гняв, после бързо му минава и е готов да превключи на друга вълна. Заради хапливия си език, който почти винаги е настроен да споделя неудобните истини пред другите, Скорпионът е смятан за прекалено агресивен, но истината е, че той не може да си затвори очите за несправедливостите, които вижда и просто да си премълчи, защото ако го направи тази буца, може да избухне вътре в него. 

За този знак е изключително трудно да потисне чувствата си, дори и ревността, може да се каже, че той е от водещите фигури в класацията за най-ревнивите хора на света. Скорпионът е зодия, която не може да се довери пред всеки срещнат, а за да го направи е нужно не само много време, но и човека до него да му покаже, че е напълно истински и няма за цел да го нарани, именно тогава, Скорпионът е готов да превключи на любовна вълна, която е при него е съвкупност от страст, емоции и ревност, която е сигурен сигнал, че държи много на този човек и иска да го запази за себе си. 

Въпреки, своите недостатъци, които по принцип притежава и всеки човек обитател на тази Земя, Скорпионът е от най–лоялните, обичливи, силни и откровени хора, които веднъж имаш ли честа да срещнеш, цял живот не можеш да забравиш!