Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Близнаци и Рак

  • Сподели:
Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Близнаци и Рак

Зодия Близнаци - Планета Меркурий 
Въздушен знак

Този въздушен знак е под прякото управление на планетата Меркурий, която е свързана с общуването, информацията и новаторството. Тази планета влияе силно върху личността на Близнаците, като им дава възможността, чрез събрана огромна маса информация да направят истински чудеса. Може да се каже, че тази зодия е една от най-комбинативните, общителни и социални личности, които приемат всяка подадена им информация сериозно, нещо повече - те притежават способността да я съхранят в главата си за дълъг период от време, което ги прави изключително интелигентни и еродирани.

Меркурий е свързан и с промяната, която е способна да внесе нови нюанси в живота ни и така, Близнаците са предварително закодирани през целия си живот да експериментират, докато същевременно се обогатяват, както духовно, така и емоционално, докато тяхното ниво не достигне едно наистина свръх измерение. Близнакът е от зодиите, които истински владее психологията на общуване, именно поради тази причина за човек не е трудно да се отпусне и да сподели своите мисли с представител, именно на тази зодия.

Освен добър събеседник Близнакът е и отличен съветник, благодарение на своята интелигентност, той успява значително по-бързо да достигне до правилните решения и да подреди пъзела в главата си. Променливата природа на Меркурий, често пъти го въвлича в странни ситуации, създадени предимно от неговия променлив характер, който го полюшква - ту напред, ту назад, ту някъде встрани. През целия си живот този въздушен знак търси нещо, в което истински да повярва, а информацията е само метод да се доближи до онова, което е извън видимото в този свят. Духовен и мъдър търсещ своята посока и път в живота, често пъти той наподобява една социална пеперуда, която прелита през останалите, като междувременно събира от тях всяка полезна информация, която в бъдеще време може да бъде изключително ценна.

Близнакът обича дългите разсъждения, анализирането на дадени ситуации, както и е супер добър в боравенето с по-сложни думи ,което изумява всички останали хора около него. В себе си този знак носи голямо сърце и вярата, че може да постигне всичко стига просто предварително да си го е пожелал.

Зодия Рак – Планета Лун
Воден знак

Зад този знак се крие истинска буря от чувства и в повечето случаи това се дължи на силното влияние, което Луната упражнява върху него. Луната е свързана с въображението, чувствата, семейството, емоционалността и прилива на вълнения, което прави Рака някак хлъзгав и податлив на своите сантиментални усещания. Най-силна обич, той може да засвидетелства единствено на своите близки хора, които го карат да се чувства сигурен, докато се наслаждава на уюта в своя дом.

До такава степен Луната повлиява на този знак, че сантименталността при Рака достига наистина върховни размери, като той е способен да пази стари снимки и всякакъв вид предмети, свързани не само с миналото му, но и с това на поколенията назад. Обича да намира и да пази стари рецепти, дрехи и всякакъв вид покъщнина, които в действителност му дават усещането за цялост, топлина и хармония. Различен, загадъчен и старомоден, той е свързан по особено красив начин със своето семейство, за което е готов да направи всичко в името на тяхното щастие.

Грижовен, отдаден и любвеобилен тласкан от чувствата, които му изпраща Луната, той не може да задържи своите емоции в себе си, особено докато вижда болка, мъка и страдание. Ракът е от зодиите, които ще се впуснат и ще помогнат, за да могат да подобрят света, в който живеят техните най-скъпи същества.