Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Лъв и Дева

  • Сподели:
Коя планета управлява вашия зодиакален знак – Лъв и Дева

Зодия Лъв – Слънце
Огнена знак

Под влиянието на своята управляваща планета, а именно Слънцето - Лъвът изпитва нуждата да бъде навсякъде, докато всички светлини са обградили могъщата му осанка, а очите на хората се наслаждават на топлото и царствено излъчване на този огнен знак. 
Слънцето внася желание за първичност, вътрешна сила и строга индивидуалност, които черти прекрасно оформят личността на така царствения и силен Лъв. Начинът по който, той застава пред другите и цялата личност, която е изградил пред обществото, сами говорят за могъщата сила, която притежава тази зодия. Под силното управления на Слънцето Лъвът изпитва желание да промени нещата, около себе си, като вкара лъч светлина, дори и в най-тъмните улици, по които никой не преминава. 

Този знак има способността да изпълни с вяра, тези хора които по някакъв начин са успели да я загубят и които продължават да се лутат в мрака. Неговият благороден характер е ясен почерк за добротата, която носи в себе си и желанието да се притече на помощ на останалите. Когато обаче стане напечено неговият глас ще се чуе от девет планини в десета, а пламенната му същност ще изпепели всички около него. Така, както Слънцето е нещо необходимо и незаменимо за човешкото съществуване, така и Лъвът изпитва силната нужда другите хора да го възприемат по подобен начин.

Слънцето е свързано и с всички аспекти на нашата личност, като характерни особености, силни страни и комуникационни умения. Лъвът е от зодиите, които черпи сили от своята управляваща планета и именно това е причината да бъде толкова добър в убеждаването и боравеното с думите. Неговата сила се крие и в това да черпи енергия от успеха и колкото повече стъпала изкачва този огнен знак, толкова по-силен в действителност става в бъдеще. Всяка част от неговия живот е осветена от просперитет и постигане на отлични резултати, защото в Лъвът се крие хищник, който умело може да борави с различни похвати, чрез които да отстранява своите противници и да печели бързо дори и най-трудните битки. Лъвът е силата, индивидуалността и постоянството обвързани в идеята за по-добро бъдеще.


Зодия Дева – Меркурий
Земен знак

Шестият астрологичен знак е под прякото управление на планетата Меркурий свързана предимно с нуждата от общуване, практичността, социалните контакти и рационалното мислене. Зодиите управлявани от тази планета изпитват силната нужда да комуникират и обменят идеи с останалите хора. 
Меркурий дава възможността да променяме и обогатяваме своето социално и духовно равнище, като съсредоточим всичките си сили върху това да надграждаме наученото до този момент и да събираме полезна информация. Под влиянието на своята управляваща планета и Девите изпитват силната нужда да обменят нови идеи. 

Меркурий е планетата и на промяната, която прави на моменти този земен знак някак нестабилен и хаотичен живеещ с идеята, че трябва да мисли върху самия ден, а не върху своето бъдеще. И така, от ден за ден, Девата успява да се съсредоточи по-скоро върху маловажните детайли от живота си, вместо да търси онази грандиозна промяна, която би променила нейното бъдеще. Нейната сила е свързана и именно със способността да мисли практично, без да влага прекалено големи надежди и очаквания в своето бъдеще, тя по-скоро се чувства спокойна и щастлива, когато е успяла да направи денят си малко по-забавен и така не се вглъбява над нещата, за които смята, че няма контрол. 

Планетата Меркурий е свързана, още и с духовността и онова, което не можем да видим и да пипнем, но което управлява изцяло живота ни. Това е и причината Девата подсъзнателно да не спира да си задава купища въпроси, на които хората нямат все още открит правилен отговор. Тази зодия е пряко свързана с духовната чистота и равновесието на Вселената, именно поради тази причина и Девата не търси материалното, а се е съсредоточила върху нормалните човешки взаимоотношения, защото за нея те са ключът към щастието, а не парите и славата.