Мантри за изграждане на самочувствие

  • Сподели:
Мантри за изграждане на самочувствие

За да се почувстваш добре в земното тяло, което обитаваш е нужно да можеш да възприемеш всички негови характеристики и дори да не е особено перфектно, човек трябва да обича своя дом, който обитава през земния си път, а именно своето тяло.
Хората, които държат на външния си вид, освен че излъчват силна позитивна енергия, с която привличат хубавите събития в живота си, но успяват да намерят баланса между своята външна и вътрешна обвивка, именно поради тази причина, човек трябва да се постарае да обича физическото си тяло с всичките му недостатъци и белези.

Сега ще ви помогнем да постигнете пълна хармония със своето тяло и да заобичате това, което виждате всяка сутрин в огледалото, а за целта ще е нужно всеки ден да си повтаряте тези мантри и да повярвате, че вие сте красиви, уникални и притежавате безброй добри качества.

Мантри за самочувствие 

''Изглеждам добре и се чувствам добре!''

Когато повтаряме тази мантра, ще можем мисловно да привикваме позитивните емоции към себе си, защото когато човек е благодарен за всичко онова, което притежава и за вида, в който Бог го е изпратил на Земята, този човек ще живее щастливо и ще предизвиква единствено и само положителни моменти към себе си.

''Мислите ми са позитивни, следователно аз съм безкрайно щастлив човек!''

Колкото повече позитивни мисли минават на ден през главата ни, толкова по-добре ще се чувстваме духовно, но и не само, защото когато човек е щастлив, неговото физическо излъчване мигновено се променя и започва да изглежда значително по-млад и по-привлекателен отпреди.

''Аз съм привлекателен и млад, в добра физическа форма и си разрешавам да бъда щастлив!''

Когато човек е готов да благодари за това, което притежава, Вселената от своя страна ще му изпрати много прекрасни възможности, от които да получи и всичко останало, което до този момент е липсвало в живота му. На първо място трябва да се възприемаме и харесваме, такива, каквито Бог ни е създал, да благодарим за всяка глътка въздух и за всеки прекрасен миг с близките ни хора, а щастието е духовно състояние, което е изолирало черногледството и песимизма и ги е оставило надалече от нас. Тази мантра ще подобри самочувствието ни и ще ни накара да се почувстваме добре в собственатяа си кожа, а когато човек е удовлетворен от това, което вижда в огледалото, той бързо се зарежда със сили и мотивация, да направи нещо по-мащабно, което ще подобри живота му в положителна насока. 

''Светът около мен е прекрасен, а щедрото изобилие от настроение, чувства и позитивизъм, нося в душата си и именно чрез него ще предизвикам съдбата да ми изпраща много позитивни емоции занапред!''

Психологическата нагласа на човек е важна, както за неговото емоционално състояние, така и за начина, по който изглежда и се чувства физически. Когато си повтаряме, че всичко около нас е отвратително, а ние сме нещастни, съдбата от своя страна ни изпраща, още повече негативни ситуации, чрез които се опитва  да промени мисленето ни и да ни накара да осъзнаем, че всичко онова, което ни трябва за да бъдем щастливи - вече го притежаваме и го носим през цялото време в себе си. Човек трябва да си повтаря, че е необикновен, прекрасен и да набляга, на положителните си качества и физически заложби, а когато успее да  направи всичко това, той ще намери вътрешния си мир и ще се почувства в пълна хармония със себе си и със света, в който живее.