Нашата мисъл чертае настоящето и бъдещето ни

  • Сподели:
Нашата мисъл чертае настоящето и бъдещето ни

''Не забравяйте, че това, което сте е, благодарение на мислите, които властват в съзнанието ви!'' – Наполеон Хил

Човешката мисъл определя нашето съществуване, дали ще бъдем нещастни или щастливи, това зависи единствено от мислите ни, тези мисли които допускаме да влизат в съзнанието ни. Човешкият живот в действителност е една скица на всичко онова, което е преминало, като мисъл през главата ни.

Всички мисли, които минават през нашето съзнание имат великата способност да се превръщат в конкретни преживявания, които пряко чертаят нашето настояще и бъдеще. 

Има хора, които никога не успяват да намерят своето щастие, просто защото са свикнали да мислят пораженски, а съзнанието им е заредено единствено от негативни мисли, именно поради тази причина, те не успяват да намерят удовлетворение в нищо, което правят и ги заобикаля в тяхното земно съществуване.

''Разумът ми може да се сравни с опасно място, на което не бива да се разхождаш сам!'' – Честър Бенингтън

Семената, които успеем да посеем днес, ще родят своите плодове в бъдеще, които плодове в действителност ще са създадени благодарение на всички наши мисли, които сме подхранвали и в които силно сме вярвали.

Човешкият разум е като една бездънна яма, която често пъти се превръща в затвор, от който ние не успяваме да излезем и благодарение на своя негативизъм, ние изпадаме в състояния на депресия, затваряме се в себе си и не успяваме да изживеем живота си пълноценно. 

Когато човек е потиснат и не успява да прогони черногледството, защото силно вярва, че в този свят не съществува никакъв вариант, в който той да се почувства успешен и щастлив, той свиква със своя начин на живот, свиква и с тези нездравословни мисли, с които се чувства, още по-нещастен и никога не успява да намери мястото си тук на Земята. 

Щастието е състояние на душата и умът,  в което съзнанието е успяло да допусне единствено онова, което ни кара да се чувстваме удовлетворени от своите действия, както и от начина си на живот.

Често пъти ние ставаме заложници на своето съзнание, като отхвърляме всяко едно прекрасно събитие, което би ни накарало да се чувстваме по-добре и като истински охлюв, затворен в черупката си, преживяваме своите душевни терзания, които сме успели да натрупаме през годините и сме стигнали до състояние, в което за да потиснем негативното си настроение е нужно да приемаме медикаменти.

Човешкият живот носи смисъл, но единствено за тези, които успяват да надникнат в детайлите и да се радват на това, което им предлага съдбата, като не допускат съзнанието им да попива мрачните моменти ,които в действителност им носят силата да се справят с всяко следващо препятствие, което им предложи животът в бъдеще, вместо да се затварят в себе си и да стават заложници, на това свое нездравословно мислене. 

Човек се ражда с чиста мисъл, но с времето натрупва, след което пресява този огромен обем от информация и сам решава, кои мисли да останат и кои да изхвърли от съзнанието си, а когато допусне да съхранява единствено тези мисли, които са били породени от някакви мрачни събития, които са имали силата да променят живота му, той става завинаги обладан от собственото си нещастие.

Няма човек на тази земя, независимо от неговото благосъстояние, който да не е изпитал поне една трудност в своя живот, но най-важното е как този човек е успял да преодолее трудностите, дали е взел своя урок или е позволил на съзнанието си, да съхранява лошите спомени и емоции, които с времето са се натрупали и не са оставили никакво място за положителните събития.

Човек построява своето щастливо настояще, използвайки най-важните инструменти за тази цел, като силната вяра, че може да промени своя живот и да пречисти съзнанието си от всички мрачни спомени и събития, които му е изпратила Вселената.

Щастливият човек никога не оставя тези мрачни мисли да ръководят неговото бъдеще, а се старае винаги да се изправя след всяка трудност зареден с още повече сили и оптимизъм да посрещне утрешния ден!